ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση: Τέλος τα επικοινωνιακά τρικ – Πάρτε τώρα μέτρα για την πανδημία

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση: Τέλος τα επικοινωνιακά τρικ – Πάρτε τώρα μέτρα για την πανδημία

Ότι στην Κουμουνδούρου θεωρούν μη επαρκή τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν είναι κάτι καινούργιο.

Με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βρίσκεται στο «κόκκινο», στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί οργή για τα πεπραγμένα, κυρίως και δευτερευόντως, για τα λεγόμενα των κυβερνητικών στελεχών, υποστηρίζοντας ότι το Μέγαρο Μαξίμου προσεγγίζει την κατάσταση αποκλειστικά με όρους επικοινωνίας.

Το ερώτημα, γιατί έπρεπε η κατάσταση να φτάσει στο μη παρέκει, έτσι ώστε να γίνει έστω και μία μικρή κίνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως αυτή με την επίταξη των υπηρεσιών των 250 ιδιωτών γιατρών, που θέτουν προς την κυβερνητική πλευρά τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι σαφώς ρητορικό.

Το απάντησε, χθες, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». «Η κυβέρνηση όμως επιλέγει να μην συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της υγείας. Κι όταν κάποια νοσοκομεία, κάποιες μονάδες μικρές επιτάσσονται, επιτάσσονται με διπλάσιο νοσήλιο, κάνοντας δώρο ουσιαστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία κι όχι αναγκάζοντάς την να βάλει πλάτη σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, κάθε κίνηση της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας, δεν έχει, ως όφειλε, σαν στόχο την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης. Ένας εξ αυτών, μιλώντας στο Newsbomb.gr, υποστήριξε ότι και η επίταξη των 250 γιατρών έγινε αποκλειστικά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. «Πως γίνεται να μιλάς για “πόλεμο” και να αφήνεις αλώβητους τους κλινικάρχες; Γιατί αγνοούν εδώ και τόσους μήνες τις προτάσεις, όχι μόνο τις δικές μας, αλλά και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Η κίνηση αυτή, αν και απαραίτητη, από μόνη της δεν αρκεί. Έγινε αποσπασματικά, μόνο και μόνο για να παίξει στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση, πάνω στον πανικό της, παίζει το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού, προσπαθώντας να ρίξει την ευθύνη για την κατάρρευση -όπως σημείωσε- του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε μία χούφτα ιδιώτες γιατρούς.

Ακριβώς τα ίδια λένε από την Κουμουνδούρου και για την ιστορία για τα κατ’ οίκον rapid tests, που ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει η κυβέρνηση μέσω των φαρμακείων. Ότι δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Αφενός, γιατί κάθε μέρα ακούγονται διαφορετικά πράγματα από στελέχη της κυβέρνησης, ως προς την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων τους.

Και αφετέρου, γιατί όπως λένε:

- Τα rapid test για self testing έχουν σημαντικά μειωμένη αξιοπιστία σε σχέση με τα μοριακά.

- Ακόμα και αν δημιουργηθεί πλατφόρμα δήλωσης των αποτελεσμάτων, κάτι που αρχικά απέρριπτε η κυβέρνηση, θα οδηγήσει σε νέο μπάχαλο με την έγκαιρη και σωστή καταμέτρηση των κρουσμάτων ανά περιοχή.

- Οι πολίτες που θα κάνουν και θα βγαίνουν θετικοί, εν συνεχεία θα πρέπει να πληρώνουν για να κάνουν και μοριακά test για επιβεβαίωση. Άρα δεν προκύπτει καμία ελάφρυνση για τον πολίτη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει για να σωθεί έστω και στο παρά πέντε η κατάσταση, είναι να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές και να περάσουν στο ΕΣΥ τα στρατιωτικά νοσοκομεία, να ενισχυθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να μην συνωστίζονται καθημερινά οι πολίτες και να γίνει συνταγογράφηση των τεστ, παράλληλα με στοχευμένους ελέγχους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.