ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η Ελλάδα είχε καιρό να ακούσει καλά λόγια»

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η Ελλάδα είχε καιρό να ακούσει καλά λόγια»

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τις σημερινές αποφάσεις του Eurogroup.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος και υπέγραψε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν, το μνημόνιο συνεργασίας για το νέο πρόγραμμα οικονομικής αρωγής στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η Ελλάδα είχε καιρό να ακούσει καλά λόγια κάτι που, όπως είπε, συνέβη σήμερα.

Το μνημόνιο προσυπογράφει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος ενώ επισυνάπτονται σε αυτό οι δεσμευτικές επιστολές των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς τον πρόεδρο του Eurogroup.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι το μόνο που απομένει είναι η γραπτή επιβεβαίωση της τρόικας ότι η Ελλάδα έχει πράξει τα δέοντα κάτι που, όπως είπε, θα συμβεί αμέσως μόλις μεταφρασθούν στα αγγλικά ορισμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.

Τόνισε επίσης ότι η προσφορά της Ελλάδας προς τους ιδιώτες είναι εξαιρετικά δελεαστική και ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα είναι πολύ υψηλή.

«Η αγορά δεν μπορεί να περιμένει τίποτα καλύτερο από την τωρινή προσφορά» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε πως κανένας κάτοχος ομόλογων δεν θα βιαστεί να δηλώσει την συμμετοχή του, αλλά θα περιμένουν μέχρι το τέλος της διαδικασίας.