ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown: Δεν ανοίγει τίποτα - «Πράσινο φως» για τα καταστήματα στην Κοζάνη με click away

katastimata lockdown

Δεκτή έγινε από την κυβέρνηση η εισήγηση των λοιμοξιωλόγων για μη παραιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Πράσινο φως δόθηκε μόνο για τα καταστήματα της Κοζάνης με click away, ενώ την επόμενη Τετάρτη θα συζητηθούν οι αποφάσεις για τα εμπορικά κέτνρα και την κατάργηση του click inside στο λιανεμπόριο.

Οι επιδημιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν την επόμενη Τετάρτη και οι λοιμωξιολόγοι την ερχόμενη Παρασκευή.

Στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι ειδικοί εμφανίστηκαν αρνητικοί για την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων από την Δευτέρα 19 Απριλίου και την κατάργηση του click inside, καθώς οι επιστήμονες θεωρούν πως θα είναι καλύτερα αυτό να γίνει κοντά στη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν θα έχει φανεί και το αποτύπωμα από το άνοιγμα των λυκείων.

Επίσης με δεδομένο πως τα υποχρεωτικά self test σε επαγγελματικές ομάδες θα ισχύσουν από τις 26 Απριλίου, προκρίνεται από τότε να επιτραπούν οι αγορές στα καταστήματα χωρίς ραντεβού.

Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας και έχουν αποφασίσει η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών να γίνει με σταδιακό και προσεχτικό.

Για τα φροντιστήρια, που τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και η μαθητική κοινότητα ζητούν την επαναλειτουργία τους, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Το θέμα των μετακινήσεων εκτός νομού που ενδιαφέρει τους πολίτες φαίνεται πως θα τεθεί επί τάπητος στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η επόμενη ημέρα μετά την σύγκρουση Δένδια-Τσαβούσογλου – Τι περιμένει η Ελλάδα