ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Καστανίδης: Ρεύμα στο ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση συνασπισμού

Χ. Καστανίδης: Ρεύμα στο ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση συνασπισμού

Μεγάλη επιθυμία Λοβέρδου να μετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, διέκρινε μιλώντας στον «ΑΝΤ1 97,2», ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Καστανίδης.

«Δεν νομίζω ότι έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Εσωτερικές διευθετήσεις είναι μετά την παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δεν νομίζω ότι έχει νόημα κανείς να κάνει κάποια αξιολόγηση», σχολίασε αναφορικά με τον ανασχηματισμό, ενώ αναφερόμενος στα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, σημείωσε πως «Δεν έχουμε ακόμα τη διατύπωση μιας επίσημης θέσης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αλλά λαμβάνω υπόψη μου τις συνεχείς δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, υποθέτω ότι δεν εκφράζει μόνο προσωπική άποψη, ο οποίος δείχνει μια μεγάλη επιθυμία να συμμετάσχει στην κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπό τον κ. Σαμαρά όπως έχει πει ο ίδιος.

Άρα καταλαβαίνω ότι ένα ρεύμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ έχει μια κατεύθυνση πολύ συνετή, προς συντηρητικές κατευθύνσεις, συνεπώς βλέπει μάλιστα και με πολύ καλή διάθεση τη συνεργασία, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, και πριν από τις εκλογές».

Αναφορικά με τη δημιουργία νέου κόμματος, με τη Λούκα Κατσέλη, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σημείωσε πως «Είναι μια προσπάθεια που μιλάει στο όνομα των προοδευτικών ιδεών της κεντροαριστεράς. Εμείς θέλουμε να πάρουμε μια πρωτοβουλία, να εκφράσουμε ανάμεσα σε δυο εξαιρετικά αρνητικές θέσεις, ανάμεσα δηλαδή στο τυφλό ναι και στο τυφλό όχι, μια πολύ ρεαλιστική και ταυτόχρονα τεκμηριωμένη και ριζοσπαστική πολιτική εξόδου από την κρίση».