ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Σοκαριστικά όσα συμβαίνουν στην προανακριτική – Δείχνουν παρακράτος

Αριστοτελία Πελώνη
INTIME

Για όσα κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής σχετικά με τον Νίκο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες απάντησε η Αριστοτελία Πελώνη μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr

Σοκαριστικά χαρακτήρισε όσα συμβαίνουν στην προανακριτική της Βουλής για τον Νίκο Παππά και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η Αριστοτελία Πελώνη μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr.

H κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε, μάλιστα, ότι όσα κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας δείχνουν «χαρακτηριστικά παρακράτους» για την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Αυτά που συμβαίνουν στην προανακριτική επιτροπή είναι σοκαριστικά. Τα όσα διαδραματίζονται στην εξεταστική αποδεικνύουν πως λειτουργούσε η προηγούμενη κυβέρνηση και έχει χαρακτηριστικά παρακράτους» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Σαρωτικοί έλεγχοι για τα μέτρα

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η Αριστοτελία Πελώνη υπενθύμισε ότι από αύριο, Παρασκευή, ανοίγουν κάτω από συγκεκριμένους κανόνες οι θερινοί κινηματογράφοι.

«Ελευθερία, όμως, -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σημαίνει ασυδοσία. Κι αυτό είναι ανάγκη να συνειδητοποιηθεί από όλους. Διότι -όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων- παρατηρείται χαλάρωση στη χρήση των μασκών, την τήρηση των αποστάσεων, τους όρους λειτουργίας των εστιατορίων και των καφέ» είπε η κυρία Πελώνη.

«Απέναντι σε όλα αυτά, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους. Δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές ούτε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, ούτε φαινόμενα που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα για τη δημόσια υγεία και για την πορεία ελευθερίας που ξεκινήσαμε» διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για την πορεία των εμβολιασμών

Στο μεταξύ συνεχίζεται με τον ίδιο υποδειγματικό τρόπο και συνεχώς επιταχυνόμενους ρυθμούς, η επιχείρηση «Ελευθερία».

«Μέχρι χθες, Τετάρτη, είχαν γίνει περίπου 4.615.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 2.974.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 1.709.000 είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους» είπε η κυρία Πελώνη.

Υπενθύμισε ότι από αύριο, Παρασκευή, θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών και θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες ηλικίας 35-39 και στη συνέχεια για τους 30-34 ετών.

Εκτιμάται έτσι ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει περισσότεροι από 5.600.000 εμβολιασμοί. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό 34%) και περισσότεροι από 2.000.000 θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι (ποσοστό 20%).

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων των διαμενόντων και των εργαζόμενων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί σε 40 νησιά και βαίνει προς ολοκλήρωση στην επόμενη εβδομάδα σε άλλα 27.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Κορινθία: Εμπρησμό «βλέπουν» από την Πυροσβεστική – Τα σενάρια που εξετάζονται