ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέκλεισε νέο lockdown ο Σκυλακάκης - Τι είπε για την οικονομία

Σκυλακάκης lockdown οικονομία

Ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι δεν είναι λύση το lockdown, ενώ προανήγγειλε επάνοδο στους δημοσιονομικούς στόχους.

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, το φθινόπωρο, σε περίπτωση που κάνει επιθετικά την επανεμφάνισή της η πανδημία, μίλησε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου, τόνισε πως εφόσον συνεχιστεί κανονικά ο εμβολιασμός των πολιτών, «δεν είναι λύση το lockdown». Όπως εξήγησε, τα προβλήματα που υπάρχουν θα λυθούν μόνο μέσω του εμβολιασμού και σημείωσε πως «δεν θα επιτρέψουμε κανένα ατύχημα γιατί θα έχουμε μακροοικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις».

«Θα έρθει αύξηση μισθών»

Επίσης, ο κ. Σκυλακάκης ενημέρωσε το Σώμα πως η διαπραγμάτευση στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο για το ταμείο ανάκαμψης προχωρά πολύ καλά και πως πολύ σύντομα θα υπάρξει πλήρης έγκριση του προγράμματος.

«Υπάρχουν αβεβαιότητες ακόμα, η ουρά της πανδημίας που αφορά τον εμβολιασμό και οι παρενέργειες της γρήγορης ανάκαμψης που θα υπάρξει στον πληθωρισμό και τα επιτόκια», είπε χαρακτηριστικά και προέβλεψε πως θα υπάρξει αύξηση μισθών. « Σας το προβλέπω ότι θα έρθει! Υπάρχει και μια αρνητική πτυχή ότι θα έχουμε ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού σε κρίσιμους τομείς», είπε.

Προανήγγειλε επάνοδος στους δημοσιονομικούς κανόνες

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους βουλευτές πως «θα υπάρχει προφανώς μια επάνοδος στους δημοσιονομικούς κανόνες. Θα πρέπει να καταλάβει το Σώμα ότι η επάνοδος σε δημοσιονομικούς κανόνες θα είναι για την Ελλάδα το κλειδί του επόμενου διαστήματος γιατί εμείς δεν θα έχουμε διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με άλλες χώρες. Αυτή είναι η βασική συμφωνία. Το θέμα είναι τι θα σημαίνουν οι κανόνες αυτοί σε μια χώρα με μεγάλο χρέος. Εδώ έχουμε την διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη και όταν κλείσει θα αποτυπωθούν οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν στο επόμενο μεσοπρόθεσμο».

Πέραν αυτών ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι κατά την περίοδο της πανδημίας οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 25 δις ευρώ χωρίς παράλληλα να διαταραχθεί η «κουλτούρα» πληρωμών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμοί και ανοσία πληθυσμού: Μύθοι και πραγματικότητα - Πόσο έτοιμοι είμαστε για το 4ο κύμα;