ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Φενέρμπαχτσε

ΣΥΡΙΖΑ

Τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Χρήστος Σπίρτζης ως τομεάρχης πολιτικής προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στο θέμα των καταγγελιών για είσοδο στη χώρα των τεσσάρων εμπύρετων μελών της αποστολής της τουρκικής ομάδας μπάσκετ Φενέρμπαχτσε, το οποίο και ανέδειξε η «Εφημερίδα των Συντακτών», δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
κατηγόρησε ως «σαμποτέρ» της δημόσιας υγείας τη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «επιτελικό παρακράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύψεις που περιλαμβάνουν δύο ενότητες θεμάτων.

Η πρώτη σχετίζεται με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη θέση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αποδεικνύεται ότι ο μόνος σαμποτέρ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το επιτελικό παρακράτος που έχει δομηθεί.

Η δεύτερη ενότητα σχετίζεται με τη λειτουργία κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας. Οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος λειτουργίας παρόμοιος με αυτόν που υπάρχει στη νύχτα και την εγκληματικότητα ο οποίος δεν αρμόζει σε δημόσιες υπηρεσίες μιας ευρωπαϊκής χώρας.

Πλέον, τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη για να διερευνήσει πλήρως τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών.

Τέσσερα ερωτήματα

Η Κουμουνδούρου θεωρεί, παράλληλα, ότι τα όσα απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο οποίος προανήγγειλε και υποβολή αγωγών και μηνύσεων δεν είναι ικανοποιητικά και γι’ αυτό επανέρχεται σήμερα, Πέμπτη, με τέσσερα ερωτήματα για τον Νίκο Χαρδαλιά και ένα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο αναφέρει ότι «τον καλύπτει».

Τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Έχει περάσει μία μέρα και ο κ. Χαρδαλιάς βγάζει την ουρά του απέξω, εκτοξεύει απειλές αλλά δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας:

1. Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;

2. Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;

3. Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;

4. Για να αγοράζει «πακιστανικά» τηλέφωνα ψήφισε ώστε να έχει η Πολιτική Προστασία μυστικά κονδύλια;

Και τέλος ένα ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη: Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη σε αποθήκη στο Περιστέρι