ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον ΣΥΡΙΖΑ «κατεβαίνουν» Κουρουμπλής, Μητρόπουλος, Κοτζιάς

Με τον ΣΥΡΙΖΑ «κατεβαίνουν» Κουρουμπλής, Μητρόπουλος, Κοτζιάς

Έτοιμοι να ανακοινώσουν κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι όπως φαίνεται ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς και οι Αλέξης Μητρόπουλος και Νίκος Κοτζιάς. Συνεχείς είναι οι κρούσεις της Κουμουνδούρου και στον Γιάννη Δημαρά.

«Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί η συνεργασία της Σοφίας της Σακοράφα. Είναι σε καλό δρόμο η συνεργασία με τον Παναγιώτη τον Κουρουμπλή, τον Αλέξη το Μητρόπουλο, τον Νίκο τον Κοτζιά...», αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Κληθείς να απαντήσει αν και ο Γιάννης Δημαράς ετοιμάζεται να ανταποκριθεί θετικά σε αυτό το ''προσκλητήριο'', απήντησε: «Είμαστε σε συζήτηση και πιστεύω ότι θα έχουμε και άλλα θετικά νέα το επόμενο διάστημα».

Αύριο βράδυ οι ανακοινώσεις (;)

Ό,τι πάντως σχεδιάζεται να γίνει, θα έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί, τις επόμενες ώρες, πιθανότατα και αύριο.

Αύριο βράδυ, η Ενωτική Κίνηση, του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Αλέξη Μητρόπουλου και του Νίκου Κοτζιά, θα συνέλθει προκειμένου να λάβει την οριστική της απόφαση, η οποία αναμένεται πως θα είναι θετική και να δώσει το «πράσινο φως» της κοινής καθόδου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Κοτζιάς ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ενωτική κίνηση, σήμερα κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Μητρόπουλου (με τίτλο "Στο έλεος του Μνημονίου"), ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν θα ανήκει σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ημέρες, αναμένεται και τελική απόφαση του Γιάννη Δημαρά ο οποίο φαίνεται να προβληματίζεται, αφού επιθυμεί –μεταξύ άλλων- να βρει και τη χρυσή τομή της αυτόνομης ύπαρξης, του πολιτικού του δημιουργήματος, το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών».