ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα επαγγέλματα του μέλλοντος» - Η ανάρτηση για τα Δημόσια ΙΕΚ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στα επαγγέλματα του μέλλοντος
Intime News | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στις αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζονται κάποιες από τις ειδικότητες που υπάρχουν στα Δημόσια ΙΕΚ και οι οποίες προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά

Αναφορά στα «επαγγέλματα του μέλλοντος» στην σημασία της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αλλά και στις σπουδές των νέων στα ΙΕΚ, κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω αναρτήσεων στο προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Στις αναρτήσεις του πρωθυπουργού εμφανίζονται κάποιες από τις ειδικότητες που υπάρχουν στα Δημόσια ΙΕΚ και οι οποίες προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά.

Μερικές από αυτές είναι, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, γραφιστική εντύπου, τεχνικός βιολογικής οργανικής γεωργίας, αλλά και τεχνική μαγειρικής τέχνης.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μαζί με την αναβάθμιση των Δημοσίων ΙΕΚ θα οδηγήσει στην επαγγελματική αποκατάσταση για τους νέους, αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως, «διασφαλίζει πως οι φοιτητές των ΑΕΙ μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της κάθε σχολής. Σήμερα 30% των φοιτητών δεν αποφοιτούν ποτέ. Ενώ πολλοί φοιτούν σε σχολές για τις οποίες δεν έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον. Αυτοί οι φοιτητές και οι οικογένειές τους επενδύουν σε χρόνο και χρήμα σε μία διαδρομή που αποδεικνύεται τελικά αδιέξοδη».

«Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ανεργία ανάμεσα σε πτυχιούχους ΑΕΙ στην ΕΕ, ενώ το 36% των επιχειρήσεων δηλώνει πως δεν βρίσκει τα στελέχη που έχει ανάγκη. Κι όμως οι απόφοιτοι των δημοσίων ΙΕΚ κατά μέσο όρο βρίσκουν δουλειά σε 7 μήνες από την αποφοίτησή τους. Δεν είναι τυχαίο πως σήμερα το 25% των σπουδαστών ΙΕΚ έχουν πτυχίο ΑΕΙ», αναφέρει για την αναβάθμιση των Δημόσιων ΙΕΚ.

«Τα δημόσια ΙΕΚ δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάσταση, γρήγορης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και εξειδίκευσης σε επαγγέλματα για τα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Κόρινθο: Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Κορονοϊός: «Εκτοξεύτηκε» ο δείκτης θετικότητας – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Εκτός «μάχης» βγαίνουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας