ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ. για έλλειμμα 2009: Η τιμωρία του ΠΑΣΟΚ θα έρθει από τις κάλπες

Ν.Δ. για έλλειμμα 2009: Η τιμωρία του ΠΑΣΟΚ θα έρθει από τις κάλπες

Μετά το υπόμνημα του Γιάννη Παπαθανασίου, μέσω του οποίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Παπανδρέου για το έλλειμμα του 2009, η ΝΔ σκληραίνει τη στάση της για το θέμα.

Η Συγγρού κατηγορεί τον πρώην τσάρο της Οικονομίας ότι εφευρίσκει έωλα επιχειρήματα, παριστάνοντας τον επιτιθέμενο ενάντια στην ΝΔ.

Η Συγγρού βασίζει την επιχειρηματολογία της στα κάτωθι δεδομένα:

-Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος, δήλωσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι ο πολιτικός κόσμος ήταν επαρκέστατα ενημερωμένος προεκλογικά για τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική οικονομία, και ότι υπήρχε περιθώριο λήψης σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα μετρίαζαν την εκτροπή, το τελευταίο τρίμηνο του 2009.

-Ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου, Δ. Σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή, ανέφερε: «τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση και μου ήλθε ταμπλάς!».

-Ο κ. Μανώλης Κοντοπυράκης, πρώην Γ.Γ. της Στατιστικής Υπηρεσίας, είπε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του ανακοίνωσε ότι θα άλλαζε τα στοιχεία για το έλλειμμα ενώ «ήταν υπουργός μιας ώρας, δεν είχε δει τα στοιχεία ακόμα, δεν τα είχα πάει» και πρόσθεσε: «Έμεινα άφωνος διότι δεν είχα συναντήσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά από κανέναν υπουργό. Αυτό ήταν ωμή παρέμβαση».

-Η κα Ζωή Γεωργαντά, μέλος της ΕΛΣΤΑΤ που αποπέμφθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου, έχει καταγγείλει ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως στο 15,4% για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη και να δικαιολογηθούν τα βαριά μέτρα!

Πηγές προσκείμενες στη Ν.Δ. αναφέρουν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου επιθυμεί διακαώς να ξεχάσει ο ελληνικός λαός τι είχε συμβεί το 2009, προειδοποιώντας ότι η πολιτική τιμωρία του ΠΑΣΟΚ θα έλθει από τις κάλπες.

Για τις όποιες ευθύνες η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί και το επαναλαμβάνει. Η μόνη εξεταστική που θα συσταθεί μετά τις εκλογές θα είναι για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο.