ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: «Πέταξε λευκή πετσέτα με 15.000 νεκρούς»

Τσίπρας Μητσοτάκης πανδημία
Η αποτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως ο πρωθυπουργός έχει «πετάξει λευκή πετσέτα» στη διαχείριση της πανδημίας.

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στη Κουμουνδούρου για τη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο αρχηγός τους έφερε σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε «αδιάβαστος», χωρίς να δώσει καμία ουσιαστική απάντηση για τα όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος τους.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πλέον. Η κυβέρνηση έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» στη μάχη κατά της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι μετράμε 15.000 νεκρούς από την έναρξη της κρίσης. Μάλιστα, η εκτίμηση αυτή ενισχύθηκε μετά τα όσα άκουσαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, αφού όπως υποστηρίζουν δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση στο γιατί έχουμε σχεδόν 300 νεκρούς την εβδομάδα, όταν σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχει ύφεση σε αυτή τη μακάβρια στατιστική μετά τον Αύγουστο.

Παράλληλα, από το περιβάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από τη πορεία του προγράμματος εμβολιασμού, που εδώ και μήνες έχει βαλτώσει. Οι δεκάδες νεκροί ανά ημέρα, συνδυαστικά με το ουσιαστικό «πάγωμα» των εμβολιασμών είναι κατά τη γνώμη τους η απόδειξη πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει απόλυτο δίκιο όταν υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει κηρύξει τη «λήξη του πολέμου» με τη πανδημία. Και δυστυχώς, συνεχίζουν, ο πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα σήμερα στη Βουλή για να αποδείξει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Το ζήτημα, όμως, για τη Κουμουνδούρου, γίνεται ακόμα πιο εξοργιστικό, διότι εκτιμούν πως σε αυτή τη παράδοξη «ανακωχή» που υποστηρίζει πως έχει κηρύξει με τον κορονοϊό η κυβέρνηση, παίζει τεράστιο ρόλο αυτό που ονομάζουν «κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος» που έχει γίνει όλη αυτή τη περίοδο, με πρόφαση τη πανδημία.

Όπως αναφέρουν, έχει στηθεί ένα «πάρτι» απευθείας αναθέσεων προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, αλλά και ένα πέπλο σιωπής από μερίδα του κόσμου της ενημέρωσης, αφού όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, τα χρήματα από τις λεγόμενες «Λίστες Πέτσα» δεν ήταν για τη προστασία των πολιτών από τη πανδημία ή καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, αλλά χρήματα για να στήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το δικό του «καθεστώς».

Εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε ούτε σε αυτό το κομμάτι, διατυπώνοντας, παράλληλα την άποψη ότι στην εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί για να ερευνήσει αν υπήρξε προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα, θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν και με έγγραφα τα όσα υποστηρίζουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ντόρα Μπακογιάννη διαγνώστηκε με καρκίνο - «Είμαι αποφασισμένη να νικήσω»

Πολλαπλό μυέλωμα: Ο τύπος καρκίνου από τον οποίο πάσχει η Ντόρα Μπακογιάννη

Δίωξη για βιασμό και σε τρίτο ηθοποιό μετά τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη