ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Το πρώτο εξάμηνο του 2022 έρχονται οι θεραπείες για τον κορονοϊό

ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ
«Είμαστε σε συνεννόηση και ως Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ξεχωριστά ως Ελλάδα να πάμε σε αυτές τις προμήθειες» είπε ο Υπουργός.
INTIME NEWS

Στις νέες θεραπείες και τα μονοκλωνικά αντισώματα κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Mega, τη Δευτέρα (18/10/2021).

«Πράγματι, υπάρχουν ελπιδοφόρες θεραπείες και με χάπια από δύο – τρεις συγκεκριμένες εταιρείες. Είμαστε σε συνεννόηση και ως Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ξεχωριστά ως Ελλάδα να πάμε σε αυτές τις προμήθειες» είπε ο κ. Πλεύρης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι θεραπείες αυτές δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμες. Το νωρίτερο θα είναι τον Φεβρουάριο του 2022, όμως μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 7-8 μήνες για να έρθουν στην Ελλάδα.

«Αξιόπιστα στοιχεία για αυτές τις θεραπείες δεν θα έχουμε πριν από την έναρξη του 2022. Επομένως, είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρουν οι πολίτες ότι για το επόμενο τρίμηνο – τετράμηνο, η μοναδική μας θωράκιση, πέρα από τα μέτρα ατομικής προστασίας, είναι ο εμβολιασμός» τόνισε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Εγώ έχω κάνει συναντήσεις με όλες τις εταιρείες που έχουν αυτές τις δυνατότητες. Το μικρότερο χρονικό διάστημα είναι τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο αλλά υπάρχουν και εκτιμήσεις ότι αυτό μπορεί να φτάσει και 7μηνο – 8μηνο».

Ξεκαθάρισε δε, ότι όσες δόσεις εξασφαλιστούν, θα δοθούν κατά βάση σε κόσμο που είναι πιο ευάλωτος: «Όμως, και πάλι πρέπει να ξέρουμε ότι αυτές οι θεραπείες δεν βρίσκονται σε πληθώρα. Άρα, οι δόσεις οι οποίες θα εξασφαλιστούν όταν θα μπορούν να δοθούν, κατά βάση θα απευθυνθούν σε κόσμο που θα είναι πιο ευάλωτος».

Ως προς το θέμα των προσλήψεων στο ΕΣΥ, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι αναμένεται προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές και για 910 άτομα λοιπών ειδικοτήτων, ενδεχομένως μέσα στον Οκτώβριο, σίγουρα όμως μέσα στο Νοέμβριο.

«Βγήκαν και 534 γιατροί πριν μερικές ημέρες. Αυτό, προσέξτε, αφορά τις προσλήψεις για το 2021. Δηλαδή είναι οι προσλήψεις που έχει δεσμεύσει το Υπουργείο Υγείας για το 2021 και έπονται και επόμενες προκηρύξεις» δήλωσε.

Τέλος, σημείωσε ότι βούληση της Πολιτείας είναι «όλοι όσοι συμμετείχαν και στήριξαν το σύστημα αυτή την περίοδο, να έχουν μία ειδική, συνταγματικά συμβατή μοριοδότηση, έτσι ώστε κατά βάση να είναι αυτοί που θα καλύψουν τις μόνιμες θέσεις» όταν προκηρυχθούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ντόρα Μπακογιάννη διαγνώστηκε με καρκίνο - «Είμαι αποφασισμένη να νικήσω»

Πολλαπλό μυέλωμα: Ο τύπος καρκίνου από τον οποίο πάσχει η Ντόρα Μπακογιάννη

Δίωξη για βιασμό και σε τρίτο ηθοποιό μετά τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη