ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Δημαράς: Ο εκλογικός νόμος κατακρεουργεί την λαϊκή ετυμηγορία

Γ. Δημαράς: Ο εκλογικός νόμος κατακρεουργεί την λαϊκή ετυμηγορία

"Δηλώνω ανήσυχος για το τι θα συμβεί, σήμερα που η Χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο κρίσιμη συγκυρία της νεότερης ιστορίας της, αν δεν ανατραπεί ο εκλογικός νόμος που εγκαθίδρυσε η ΝΔ και εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ", γράφει σε άρθρο του ο Γιάννης Δημαράς αναφερόμενος στον νόμο Παυλόπουλου, τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.

Στο άρθρο, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Το Χωνί", ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών γράφει ότι "το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει εξ αντικειμένου είναι, κατά πόσο η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που αντιτίθεται στην ηθική και οικονομική εξαθλίωση - όπως δίχως αμφισβήτηση έχει καταγραφεί - κατορθώσει να εκπροσωπηθεί αναλόγως στη νέα Βουλή", δεδομένης της πολιτικής ρευστότητας και της ασφυκτικής πολιτικής κατάστασης.

"Είναι λοιπόν, σε θέση ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος και οι επιμέρους διατάξεις του, να καλύψουν τις ανάγκες εκπροσώπησης των Ελλήνων στο έπακρον;", αναρωτιέται στο άρθρο του ο κ. Δημαράς. "Αυτή είναι η πιο αυστηρή δοκιμασία για τη Δημοκρατία μας, στην οποία θα κληθεί άμεσα να απαντήσει ο Ελληνικός Λαός", συνεχίζει ο ίδιος.

" Είμαι πεπεισμένος ότι, ο Ελληνικός Λαός δεν μπορεί να πιαστεί ξανά όμηρος ούτε του παρόντος εκλογικού συστήματος, αλλά και ούτε των ψευδεπίγραφων ρουσφετολογικών υποσχέσεων που θα επιχειρηθούν. Και τούτο διότι, η αυριανή του απόφαση θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για το αύριο του τόπου μας και των παιδιών μας", κλείνει το άρθρο.