ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικό «όπλο» Σαμαρά το διαδίκτυο

Προεκλογικό «όπλο» Σαμαρά το διαδίκτυο

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης βάζει σε πρώτο πλάνο, ο αρχηγός της ΝΔ, στο προσωπικό του προφίλ, στο facebook

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, που βρίσκεται πλέον σε εκρηκτικό σημείο και εικόνα του «ξέφραγου αμπελιού», που εκπέμπει η χώρα μας λόγω της αθρόας και ανεξέλεγκτης εισόδου λαθρομεταναστών από τα σύνορά μας, απασχολεί το «γαλάζιο στρατηγείο», που προτίθεται να κρατήσει «ζεστό» το θέμα καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Αυτή την εβδομάδα περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας πάνω στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και γενικότερα της ασφάλειας. Θα προσπαθήσω μέσα από ένα νέο βίντεο να ανταποκριθώ σε όσο το δυνατόν περισσότερους», έγραψε εχθές, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο Αντώνης Σαμαράς, βάζοντας σε πρώτο πλάνο το ζέον ζήτημα των ημερών και επιστρατεύοντας τα νέα μέσα, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο νεαρότερο ηλικιακά κοινό, που δείχνει να αμφισβητεί περισσότερο το πολιτικό σύστημα του τόπου.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ, η ανικανότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι ιδεολογικές εμμονές των μελών της, προεξάρχοντος του κ. Παπανδρέου, που καθόριζαν τη μεταναστευτική πολιτική οδήγησαν την κατάσταση κυριολεκτικά εκτός ορίων, με κορυφαίο παράδειγμα -του λανθασμένου μηνύματος που έστελνε το ΠΑΣΟΚ- τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, τον οποίο χαρακτηρίζουν καταστροφικό, δεσμευόμενοι να τον καταργήσουν.

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της άμεσης αντιμετώπισής της, έχει απασχολήσει έντονα τον Αντώνη Σαμαρά που μπορεί να ζητά σήμερα ιδέες και σκέψεις από τους πολίτες, έχει όμως ήδη φροντίσει να δημιουργήσει συμμαχίες, καθώς στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ιβηρική συμφώνησε με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Ραχόι, για κοινή δράση και συντονισμό στην αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε να αποφευχθεί πιθανή έκρηξη ανεξέλεγκτων κοινωνικών εντάσεων, αλλά και η εκδίωξή μας από τη συνθήκη Σένγκεν, που θα εμπόδιζε τους Έλληνες να ταξιδέψουν ελεύθερα στην Ευρώπη.

Η έκταση του προβλήματος

Η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε μάλιστα εχθές, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του Αντώνη Σαμαρά στη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, να υπενθυμίσει τους λόγους για τους οποίους καθίσταται σήμερα επιτακτική η ανάγκη οριστικής αντιμετώπισης αυτού του ανεξέλεγκτου προβλήματος, σημειώνοντας πως:

• Στην Ελλάδα εισέρχονται καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες, δίνοντας την εικόνα ότι τα ελληνικά σύνορα είναι «τρύπια», με ό,τι αυτό σημαίνει για την εθνική μας ασφάλεια.
• Στην πλειοψηφία τους οι λαθρομετανάστες κατευθύνονται στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα, μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε γκέτο.
• Η μαζική εγκατάσταση στις περιοχές αυτές τις μετατρέπει σε υγειονομικές βόμβες, όπου η υγεία όλων, κατοίκων και μεταναστών, τίθεται σε κίνδυνο.
• Τμήμα των λαθρομεταναστών επιδίδεται σε παρανομίες και εγκληματικές ενέργειες.
• Τροφοδοτείται το παραεμπόριο, το οποίο έχει καταστρέψει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο τζίρος του παραεμπορίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, υπολογίζεται ετησίως στα 25 δισ. ευρώ, στερώντας από τα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους τουλάχιστον 9 δισ. ευρώ από ΦΠΑ, δασμούς και ασύλληπτη φορολογητέα ύλη.
• Διογκώνεται η μαύρη εργασία, που εκτοξεύει την ήδη υψηλή ανεργία και στερεί από τα ασφαλιστικά ταμεία τεράστια ποσά.

Το «γαλάζιο φάρμακο»

Στη ΝΔ επιμένουν πως η δέσμευση για την επίλυση του μεταναστευτικού και της επιστροφής στην ευνομία δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα, και πως η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι κομβικής σημασίας, ανάλογη με αυτή της οικονομικής κρίσης.

Υπόσχονται μάλιστα πως σε περίπτωση αυτοδύναμης επιστροφής τους στην εξουσίας θα προχωρήσουν σε:

• Κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια (Ν.3838/2010), που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ και που κατέστησε την Ελλάδα πόλο έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
• Αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων ώστε να παύσει η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών και να δοθεί το μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να φυλάττει τα σύνορά της.
• Πάταξη του παραεμπορίου που οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, και αποτελεί επιπλέον πόλο έλξης και για νέους μετανάστες.
• Λήψη μέτρων κατά της μαύρης εργασίας παράνομων μεταναστών σε επιχειρήσεις.
• Αυστηρότερη νομοθεσία στην εκμίσθωση κατοικίας και επαγγελματικού χώρου σε παράνομους αλλοδαπούς.
• Δημιουργία σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών, που συνιστούσε πρόταση του κόμματος, για πολλά χρόνια, καθώς άλλωστε η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε τη κατασκευή τους. Κέντρα, όμως, που θα τηρούν όλα τα αναγκαία κριτήρια, όπως: να είναι εκτός οικιστικού ιστού, να υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί με υπέρογκες δαπάνες η Πολιτεία, να υπάρχουν σημαντικά ανταποδοτικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων