ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «οδικός χάρτης» των εορτών: Σήμερα οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση - Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Ο «οδικός χάρτης» των εορτών: Σήμερα οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση - Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Νέα μέτρα: Σε λίγο οι πρώτες ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πουργικό συμβούλιο

Στο τρίπτυχο αυξημένο testing, αυστηρή τήρηση των μέτρων και σαρωτικοί έλεγχοι θα αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ενόψει των εορτών.

«Παρακολοθούμε τις εξελίξεις, οι αποφάσεις και τα μέτρα προσαρμόζονται για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις που έρχονται», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Επιπροσθέτως, ξεκαθάρισε ότι η αγορά, τα εστιατόρια, η διασκέδαση θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης ένα lockdown.

Αναφορικά με τα σχολεία είπε πως «δεν υπάρχει κάποια εισήγηση για να μην ανοίξουν στην ώρα τους. Έαν χρειαστεί το πλαίσιο να έχει κάποιες αλλαγές ενόψει της Όμικρον θα το εξετάσουμε».

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπή των Ειδικών που θα υποβάλλει στην κυβέρνηση τις εισηγήσεις της και οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός των επόμενων ωρών.

Όπως όλα δείχνουν, οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν rapid test στην περίπτωση που επιλέξουν να διασκεδάσουν σε κάποιο μαγαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το testing δεν θα αφορά την παραμονή ή τη μέρα των Χριστουγέννων. Τα rapid test θα τα πληρώνουν οι πολίτες και θα πρέπει να έχουν διάρκεια 48 ή 72 ωρών και όχι 24 ωρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας για γιατρό: «Κρατούσε» στο σπίτι ασθενείς με κορονοϊό

Κορονοϊός: Ρεβεγιόν με rapid test και το lockdown που είναι στο τραπέζι - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Γιατί κινδυνεύει με σύλληψη – Η αντίδραση της πρώην του για τη νέα έρευνα

Χαμός στην Πάτρα: Άνοιξε η διαθήκη 90χρονης και δεν άφησε τίποτα στους συγγενείς της