ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tην ακρίβεια σε πρώτο πλάνο επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική αντιπαράθεση

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας
Intimenews

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ένα πλέγμα μέτρων που θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις από τις εκρηκτικές αυξήσεις.

Να συνδέσει το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ακρίβειας με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί με συντονισμένα «πυρά» να ανοίξει τη «βεντάλια» της αντιπαράθεσης με το Μέγαρο Μαξίμου και να εμφανιστεί ως ο εκφραστής της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Το πρωινό της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα από τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ήταν εκείνος που έδωσε στη δημοσιότητα το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Το κεντρικό μήνυμα προς τους πολίτες παρέμεινε το ίδιο, «Καν τους off», όμως αυτή τη φορά το περιεχόμενο του βίντεο αφορούσε την ακρίβεια που «πνίγει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις και όχι την πανδημία.

Η απόφαση της Κουμουνδούρου να επαναφέρει σε πρώτο πλάνο την ακρίβεια, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Οι αυξημένοι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου που φτάνουν στα σπίτια και τα μαγαζιά, έχουν προκαλέσει την έκρηξη των πολιτών. Επίσης, ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα καύσιμα, αλλά και οι τιμές στα ήδη πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ.

«Η κυβέρνηση θεωρούσε ότι θα ξόρκιζε την πρωτοφανή ακρίβεια με ευχολόγια. Όχι απλώς δεν τα κατάφερε, αλλά η αδράνεια της έκανε ακόμα πιο οδυνηρές τις συνέπειες της κρίσης. Τώρα εξετάζονται μέτρα φορολογικών ελαφρύνσεων. Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στη σκληρή πραγματικότητα», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, προσέθεσε, επίσης, πως το κόμμα του έχει επανειλημμένα επισημάνει, ότι χρειάζεται «άμεσα ένα συνολικό πλέγμα ρύθμισης της αγοράς και προστασίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Η ακρίβεια δεν είναι νομοτέλεια. Είναι το αποτέλεσμα μιας αντικοινωνικής και εσφαλμένης πολιτικής».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει εδώ και μήνες ζητήσει ένα πλέγμα μέτρων που θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις από τις εκρηκτικές αυξήσεις.

Από το βήμα της ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει -ανάμεσα σε άλλα- την μείωσε του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στο κατώτατο όριο που επιτρέπει η Κομισιόν, για όσο διαρκεί η κρίση, προκειμένου να υπάρξει συγκράτηση των τιμών στο πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και τη βενζίνη, αλλά και σε μία σειρά από προϊόντα που συνδέονται άμεσα μαζί του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στην «Αυγή»: Παραιτήθηκε ο διευθυντής, κλείνει το καθημερινό φύλλο

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού - Πότε θα χιονίσει στην Αττική (vids)

Kίνα: Δυστοπικές εικόνες από τα «στρατόπεδα» της καραντίνας -Ασθενείς κλείνονται…σε μεταλλικά κουτιά

Survivor Spoiler: «Κλείδωσε» η επόμενη αποχώρηση με... διπλή βόμβα; Ποιος κερδίζει το έπαθλο φαγητoύ

Survivor: Απίστευτος καυγάς ανάμεσα σε Πιλίδη και Κατσαούνη – Τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους