ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Τσίπρας κατέθεσε τώρα την πρόταση μομφής

Γιατί ο Τσίπρας κατέθεσε τώρα την πρόταση μομφής
Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής
ΙΝΤΙΜΕ

To Newsbomb.gr παρουσιάζει το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής

Η πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν μία σκέψη η οπόια τριγύριζε εδώ και εβδομάδες στο μυαλό του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την ακρίβεια, η πρώτη κουβέντα έγινε λίγο πριν την συζήτηση επι του προϋπολογισμού. Τότε, υπήρξαν ορισμένοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που έθεσαν το ζήτημα της πρότασης μομφής. Η σκέψη, όμως, αυτή απορρίφθηκε, καθώς ο Προϋπολογισμός έχει την λογική της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Επομένως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε τότε σε αυτή την κίνηση, θα είχε «κάψει» χωρίς ουσιαστικό λόγο ένα δυνατό πολιτικό χαρτί, που θα μπορούσε να του φανεί χρήσιμο στο μέλλον - όπως αποδείχθηκε σήμερα.

Το ζήτημα, όμως, είναι το γιατί επέλεξε τη δεδομένη χρονική συγκυρία. «Γιατί δεν πάει άλλο. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται», απαντούν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Με απλά λόγια, θεωρούν ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις κρίσεις που διαχειρίστηκαν.

Από την πανδημία και την ακρίβεια, μέχρι τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τα χιόνια. Παράλληλα, θέτουν ζήτημα Δημοκρατίας, καθώς κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση» της πολιτικής ζωής.

Είναι, βέβαια, προφανές ότι η πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης κατατέθηκε τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα όσα χαοτικά συνέβησαν στην Αττική τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η οργή των πολιτών εναντίον του κρατικού μηχανισμού, βρίσκεται στα ύψη.

Αν και γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταψηφιστεί, ωστόσο θεωρούν ότι θα βγουν κερδισμένοι πολιτικά, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τη «Μαξίμου ΑΕ» συνολικά στα μάτια των πολιτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας