ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί στη ΝΔ βάζουν στο ίδιο κάδρο Τσίπρα και Κασιδιάρη;

Γιατί στη ΝΔ βάζουν στο ίδιο κάδρο Τσίπρα και Κασιδιάρη;
INTIME

Στο κόκκινο βρίσκεται η πόλωση και η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το περιστατικό με τον μαχητή του τάγματος Αζόφ που εμφανίστηκε σε βίντεο κατά την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Βουλή – Τι υποστηρίζουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά το σάλο που δημιουργήθηκε;

Το περιστατικό με τον μαχητή του τάγματος Αζόφ στην Ολομέλεια προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έδωσε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης μιλώντας όχι μόνο για γκάφα, αλλά για τεράστιο εθνικό ατόπημα του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτή ήταν και η ρητορική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με ανάρτησή του μίλησε για ιστορική ντροπή και απέδωσε την ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο αν και παραδέχθηκαν το σφάλμα κάνοντας λόγω για αστοχία δεν είχαν τη διάθεση να σηκώσουν ακόμα περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης ελπίζοντας ότι το όλο ζήτημα θα «ξεχαστεί». Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στους δημοσιογράφους στελέχη της κυβέρνησης, επρόκειτο σαφέστατα για μια αστοχία, αλλά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπάρχει τεράστια πολιτική υποκρισία. Παρόλα αυτά, βλέποντας ότι τα στελέχη της Κουμουνδούρου συντηρούν ψηλά στην ειδησεογραφία το περιστατικό, στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση βάζοντας στο ίδιο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ηλία Κασιδιάρη με αφορμή τις αναρτήσεις των τελευταίων στα social media.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για απόλυτη ταύτιση του Αλέξη Τσίπρα με τον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη. Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Πειραιώς «κάποιοι εφευρίσκουν διαρκώς δικαιολογίες και προσχήματα προκειμένου να κρύψουν αυτό που είναι προφανές από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία: ότι είναι με τον Πούτιν».

«Η χθεσινή απουσία από τη Βουλή, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης, ΜεΡΑ25 και η παρουσία-απουσία του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε καθαρά σε όλους ποιοι είναι με το μέρος εκείνων που υπερασπίζονται τη χώρα τους και ποιοι είναι με τον εισβολέα και δεν βγάζουν μιλιά για τις δολοφονίες αμάχων, τις φρικαλεότητες, την καταστροφή. Και λένε τα ίδια που λέει στην ανάρτησή του ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης. Η «πάνω πλατεία», συναντιέται ξανά με την «κάτω πλατεία». Μόνο που το 2022 δεν είναι 2012» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν μάλιστα ότι οι αναρτήσεις Τσίπρα και Κασιδιάρη είναι σχεδόν όμοιες ενώ τόνιζαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους των φασιστών της Χρυσής Αυγής έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά και υπερψήφιζαν νομοσχέδια στη Βουλή». Προσέθεταν χαρακτηριστικά ότι «υπέρ του διορισμού της Βασιλικής Θάνου στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού ψήφισαν αγκαζέ ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές θεωρούν ότι η πόλωση διογκώθηκε και από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έσπευσε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά στους δημοσιογράφους και να μιλήσει για «μέγα σφάλμα». «Αν δεν είχε μιλήσει ο Σαμαράς δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις το θέμα», έλεγαν βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις. Παρόλα αυτά από το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγουν να βάλουν στο κάδρο το Σαμαρά και δεν σχολιάζουν καθόλου την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού, καθώς δεν επιθυμούν το όλο ζήτημα να πάρει διαστάσεις εσωτερικής περιδίνησης.