ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γκρίνιες» για την επιλογή Σβίγκου – Η απάντηση από Τσίπρα

Ράνια Σβίγκου
Η Ράνια Σβίγκου
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιδράσεις από πρόσωπα που ανήκουν στις δύο κυρίαρχες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ -όχι από το σύνολο των ομάδων- προκάλεσε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή της Ράνιας Σβίγκου στη θέση του γραμματέα του κόμματος, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντάει με έντονο ύφος στους διαφωνούντες.

Η αλήθεια είναι πως η επιλογή Τσίπρα για τη θέση του γραμματέα, αλλά και για τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Γραμματείας, αιφνιδίασε τους πάντες, καθώς το όνομα δεν είχε διαρρεύσει πουθενά. Μάλιστα, υπήρξαν ενστάσεις τόσο από τους λεγόμενους «προεδρικούς», όσο και από την «Ομπρέλα».

Την αντίρρηση του για το πρόσωπο της Ράνιας Σβίγκου, εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης. Ο Κρητικός βουλευτής επέκρινε την επιλογή Τσίπρα, καθώς φέρεται να υπενθύμισε ότι ήταν ένα στέλεχος που στάθηκε απέναντι στη διεύρυνση του κόμματος και στην εισήγηση για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε έντονο ύφος στον Παύλο Πολάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν εκφράζει εκείνος, ούτε και κανένας άλλος το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κόμμα συνολικά.

Και αν η παρέμβαση Πολάκη μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενη, έκπληξη προκάλεσε η αντίδραση του Θοδωρή Δρίτσα, που εξέφρασε ένα μέρος της «Ομπρέλας» και όχι το σύνολο της. Ο πολύπειρος βουλευτής Πειραιά, υποστήριξε ότι η πρόταση του προέδρου δεν είναι αρκετά «συνθετική». Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε ξανά με σθένος την επιλογή του, τονίζοντας ότι η όποια πρόταση στηρίχθηκε σε αντικειμενικά κριτήρια και όχι ανάλογα με το ποιος ανήκει σε ποια ομάδα.

Πάντως, σε γενικές γραμμές, πηγές της μειοψηφίας αντιμετώπισαν θετικά την πρόταση Σβίγκου. Έκαναν λόγο για μία πράξη αιφνιδιασμού από την πλευρά του προέδρου που θα μπορούσε να αποφευχθεί και να είχαν όλοι καταλήξει στο ίδιο πρόσωπο, κατόπιν συνεννόησης.

Σημασία έχει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τα μηνύματα που ήθελε προς όλες τις κατευθύνσεις, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την αμηχανία που προκάλεσε σε όλες τις τάσεις η επιλογή του.

Σχετικές ειδήσεις