ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσταση από υπουργείο Ναυτιλίας σε ελληνικά πλοία: Αποφεύγετε τα ιρανικά ύδατα

Σύσταση από υπουργείο Ναυτιλίας σε ελληνικά πλοία: Αποφεύγετε τα ιρανικά ύδατα
Τα δύο ελληνικά τάνκερ τελούν υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης.

«Έντονη σύσταση» προς τις ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες, να αποφεύγουν τα πλοία τους τα ύδατα αρμοδιότητας Ιράν, κατά τον διάπλου τους στον Περσικό κόλπο, στα στενά του Ορμούζ, και τον κόλπο του Ομάν έκανε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, το Prudent Warrior βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ιρανικό λιμάνι Bandar Abbas, ενώ το Delta Poseidon παραμένει προς το παρόν στην ίδια θέση στον Περσικό κόλπο.

Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 8 Έλληνες και ένας Κύπριος.

Τα δύο ελληνικά τάνκερ τελούν υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης, ενώ το πλήρωμα παραμένει στα δύο πλοία και τα μέλη είναι καλά στην υγεία τους.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Κασουλίδη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου με κύριο θέμα της συνομιλίας τους τα δυο ελληνόκτητα πλοία που κρατούνται στο Ιράν.

Οι κύριοι Νίκος Δένδιας και Ιωάννης Κασουλίδης, συζήτησαν τα τεκταινόμενα στην υπόθεση ώστε να συντονιστούν, αλλά και να ενταθούν, οι ενέργειες Ελλάδας και Κύπρου για να λάβει άμεσα τέλος το θρίλερ που διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες.