ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αθώωση Δούρου

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αθώωση Δούρου

Στο κενό η προσπάθεια της ΝΔ να στήσει δικαστικό προεκλογικό σόου.

Στην αντεπίθεση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αθώωση της Ρένας Δούρου για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας της Μάνδρας, κατηγορώντας ανοιχτά την κυβέρνηση για προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας με δίκες και διώξεις σε βάρος στελεχών του, τις οποίες το Μαξίμου προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως «φόντο» εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Η απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία η Ρένα Δούρου αφήνει οριστικά πίσω της τη μία από τις δύο υποθέσεις -η άλλη είναι το Μάτι, που εκκρεμεί η δίκη- που στιγμάτισαν τη θητεία της ως περιφερειάρχη Αττικής, προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου.

Και αυτό γιατί θεωρούν ότι οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος της αξιοποιήθηκαν από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για μικροπολιτικούς λόγους. Τόσο πριν τις εκλογές του 2019, όσο και μετά. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ συχνά, πυκνά κατηγορούσε το κυβερνών κόμμα για «τυμβωρυχία», υποστηρίζοντας ότι εργαλειοποίησε την τραγωδία αυτή -όπως και στο Μάτι- για να ανέλθει στην εξουσία.

Αντεπίθεση

Πλέον, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένοι να βγουν στην αντεπίθεση και να καταγγείλουν το Μέγαρο Μαξίμου για ένα «βρώμικο παιχνίδι ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου». Αυτή τη σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο Newsbomb.gr.
Όπως σημείωσε το ίδιο πρόσωπο, η κυβέρνηση, μπροστά στις επερχόμενες κάλπες, επιδίωξε να στήσει ένα σκηνικό με δίκες και Ειδικά Δικαστήρια, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσει για προεκλογικούς σκοπούς. Όμως, για κακή της τύχη, η Δικαιοσύνη της χάλασε αυτά τα σχέδια με την αθωωτική απόφαση στην υπόθεση Δούρου.

«Έπεται και συνέχεια», σημειώνουν με νόημα πρόσωπα της ηγετικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενοι, προφανώς, στην υπόθεση του Νίκου Παππά, που θα βρεθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, παρότι έφερε στα δημόσια ταμεία 200.000.000 ευρώ.
«Η ΝΔ ποινικοποίησε την πολιτική όσο δεν έχει κάνει καμία άλλη κυβέρνηση, επέλεξε να επιτεθεί στους πολιτικούς της αντιπάλους με έναν τρόπο που είναι πολιτικά απαράδεκτος και ηθικά ποταπός», είπε, χθες, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Με τον ίδιο τρόπο θα καταρρεύσουν και οι άθλιες κατηγορίες απέναντι στο Νίκο Παππά», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Ά Αθηνών.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προκάτοχο της στη θέση γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, κινήθηκε και η Ράνια Σβίγκου. «Η ομόφωνη αθώωση της Ρ. Δούρου για τη Μάνδρα είναι ένα μήνυμα για το πού καταλήγει η σπίλωση προσώπων και η πολιτική σπέκουλα» έγραψε στο twitter.

«Ας το έχει υπόψη της η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης που ενόψει εκλογών παραπέμπουν τον Ν. Παππά, επειδή ανάγκασε επιτέλους τους καναλάρχες να πληρώσουν», ανέφερε δηκτικά η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.