ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καρατζαφέρης: Ναι στην Ευρώπη των Βρυξελλών όχι του Βερολίνου

Γ. Καρατζαφέρης: Ναι στην Ευρώπη των Βρυξελλών όχι του Βερολίνου

Ο ΛΑΟΣ εγγυάται τη σταθερότητα την επομένη των εκλογών, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Κατά την προεκλογική του συγκέντρωση στο ΣΕΦ, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι είναι ο πολιτικός που «δεν υποχωρεί, δεν συμβιβάζεται, δεν εκποιεί τις ιδέες του», ενώ επανέλαβε την πρότασή του για συμμαχία χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου εναντίον του Βορρά.

«Είμαστε με την Ευρώπη των Βρυξελλών και όχι του Βερολίνου», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, εκτιμώντας ότι μόνον η συμμαχία του Ευρωπαϊκού Νότου μπορεί να αλλάξει την πολιτική των μνημονίων.

Στο στόχαστρο του προέδρου του ΛΑΟΣ βρέθηκαν όσοι ζητούν τη διαγραφή του χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είτε ο Καμμένος, είτε ο Τσίπρας, είτε η Παπαρήγα, είναι το ίδιο πράγμα. Εάν γίνει η Παπαρήγα πρωθυπουργός θα μεταναστεύσουμε την άλλη μέρα». Μάλιστα, άφησε αιχμές για πρώην υπουργό , στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων «που ξόδεψε 70 χιλιάδες ευρώ στο υπουργείο του για κουρτίνες».

Κάνοντας εκ νέου αναφορά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι τον «συμπαθεί» και λόγω αυτού δεσμεύεται ότι «θα του στείλει «κι άλλους υπουργούς να του κάνουν παρέα εκεί».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι επικίνδυνοι για τον τόπο «γιατί πιστεύουν ότι η πρωθυπουργία θα έρθει εάν στηρίξουν αυτά που θέλει η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο. Εμείς λέμε ότι θα πράττουμε ότι θέλει ο λαός».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος είναι οι λαθρομετανάστες, ένα ζήτημα το οποίο έχει θίξει πριν από μια δεκαετία, όταν όλοι τον έλεγαν «ακραίο», ενώ τώρα έχουν ασπαστεί τις θέσεις του.