ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρίβειν δια της... Αριστεράς το ΠΑΣΟΚ

Στρίβειν δια της... Αριστεράς το ΠΑΣΟΚ

Πρόσωπο από την Αριστερά για πρωθυπουργό θέλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την εκλογική κατάρρευση του κόμματός του στις εκλογές την Κυριακή.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου επιμένουν πως αφού ο λαός αποφάσισε να στηρίξει αντιμνημονιακές δυνάμεις με κύριο εκφραστή αυτών των τάσεων τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πρέπει όσοι αντιτάσσονται στο μνημόνιο να «βγουν μπροστά» και να κυβερνήσουν.

Με αυτόν τον τρόπο στην Ιπποκράτους πιστεύουν ότι ο αφ' ενός ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκτεθεί μπροστά στη δυσκολία αντιμετώπισης των προβλημάτων και αφ' ετέρου η Νέα Δημοκρατία, αν στηρίξει αυτή την πρόταση, θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της και θα υπάρξουν και άλλες διαρροές προς τα δεξιά.

Η πρόταση Βενιζέλου προέκυψε μετά από μία ακόμα ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου θεωρούν πως ο πολύς κόσμος είχε ταυτίσει τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο με το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε ήταν διοικητικής στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος επί Σημίτη και σταθερά πολύ κοντά σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσα χρόνια βρισκόταν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Παρά το γεγονός της παραίτησης Παπανδρέου, η επιλογή Παπαδήμου και η παραμονή στις υπουργικές θέσεις πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μετέφερε την εικόνα στην κοινή γνώμη ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να κυβερνά μόνο του, αν και συμμετείχαν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και, αρχικά, το ΛΑΟΣ.

Μέσα στα ονόματα που ακούγονται ως πρόσωπα κοινής αποδοχής είναι αυτό της επιτρόπου κας Μαρίας Δαμανάκη, η οποία δεν είχε κανένα κυβερνητικό πόστο κατά τη διάρκεια της κρίσης. Επίσης ο κ. Γιάννης Δραγασάκης θα μπορούσε να ήταν μια από τις επιλογές, χωρίς να αποκλείεται ο προερχόμενος από το ΚΚΕ Εσωτερικού και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μίμης Ανδρουλάκης.