ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου
Ο Γιάννης Οικονόμου
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

H ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Γιάννη Οικονόμου.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με εκτενή αναφορά για τον κυβερνητικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης που πυροδοτεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μιλώντας για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είπε ότι «η κυβέρνηση χτίζει αναχώματα απέναντι στις ανατιμήσεις. Οι οικιακοί καταναλωτές θα δουν απορρόφηση των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος έως και 90%».

Αναγνώρισε ότι τα μέτρα δεν μπορούν να απορροφήσουν όλες τις ανατιμήσεις και υπογράμμισε ότι η εθνική οικονομία δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στο 2010.

Μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ανυπόστατους ισχυρισμούς» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ περί κυβερνητικής ανοχής για τη δημιουργία καρτέλ στην αγορά ενέργειας.

«Διαχειριζόμαστε μια επώδυνη πραγματικότητα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε, «σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που επιλέγει να δραπετεύσει από τα προβλήματα κατασκευάζοντας μια πραγματικότητα στα μέτρα του».

Επιπλέον ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας Fuel Pass 2.

Παρακολουθήστε σε ζωντανά, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου: