ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοιτητικές Εκλογές: Νίκη της ΔΑΠ και της στροφής στην πολιτικοποίηση

Φοιτητικές Εκλογές: Νίκη της ΔΑΠ και της στροφής στην πολιτικοποίηση

Αύριο Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 διεξάγονται οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές μέσα σε ένα κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στην κοινωνία.

Όλα συνηγορούν πως για ακόμα μία χρονιά, η γαλάζια φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών για 26η χρονιά συνεχίζοντας την παράδοση που τη θέλει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα του πολιτικού συστήματος.

Οι πιτσιρικάδες της ΔΑΠ δείχνουν να κεφαλαιοποιούν την παρουσία τους στα ιδρύματα τα δύο τελευταία χρόνια μιας και έκαναν στροφή προς την πολιτικοποίηση (κόβοντας πάρτυ και εκδρομές) και καταθέτοντας μία σειρά από εντυπωσιακές σε όγκο και λογική προτάσεις. Μάλιστα κατέθεσαν τη φετινή χρονιά μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως τα Πανεπιστήμιο μπορεί να στηρίξει τους φοιτητές εν μέσω οικονομικής κρίσης, κάτι που "μέτρησε" ιδιαίτερα στους φοιτητικούς κύκλους και δείχνει να αποτελεί τη νέα τάση μέσα στα ιδρύματα, μαζί με την ιδεολογική σύγκρουση που επεδίωξαν με τη γενιά του Πολυτεχνείου σε πολλά τους κείμενα.

Από την άλλη πλευρά, οι νεολαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ μάλλον δείχνουν εγκλωβισμένες στο πολιτικό παιχνίδι των κομμάτων τους, με μόνα ευνοημένα τελικά, πέραν της ΔΑΠ, τα σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΕΑΑΚ) που απορροφούν τις αριστερές- δυσαρεστημένες ψήφους των «πασοκογενών» φοιτητών. Η κάλπη πάντως των φοιτητικών εκλογών, εδώ που φτάσαμε, ίσως να είναι η πρώτη σοβαρή δημοσκόπηση για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές... Άλλωστε το δείγμα θα είναι τεράστιο και αντιπροσωπευτικό...