ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Κάποιοι οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια

Α. Σαμαράς: Κάποιοι οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια

«Το παρόν και το μέλλον του τόπου απειλείται. Κάποιοι οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια», εκτίμησε με δήλωσή του ο κ. Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας στον ελληνικό λαό.

«Κάποιοι δεν άκουσαν όταν προειδοποιούσα για τον κίνδυνο ακυβερνησίας και τώρα οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες, μιλώντας για τείχος αδιαλλαξίας και αλαζονείας.

«Απέναντι μας έχουμε όσους υπερασπίζονται ένα ξεπερασμένο "χθες" και υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Όσους θέλουν τη διάλυση της αστυνομίας, όσους αποκλείουν λιμάνια, διώχνουν τουρίστες. Όσους επιμένουν στον κρατισμό και τη σπατάλη. Όσους τάζουν λεφτά που δεν υπάρχουν. Ήδη δημιουργούν ανησυχία και φόβο στους πολίτες δίνοντας επιχειρήματα στους εχθρούς της Ελλάδας. Ταυτίζονται τόσο πολύ με τις εμμονές τους που υπονομεύουν την Ελλάδα» πρόσθεσε, λέγοντας πως η ΝΔ είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας αλλά και πως δεν προτίθεται να το βάλει κάτω, ούτε να παραδώσει τα όπλα.

«Η χώρα μας ζει τις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές από την μεταπολίτευση. Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στο ευρώ και την Ευρώπη και την αλλαγή των όρων του μνημονίου που βυθίζει τη χώρα στην ύφεση. Πριν τις εκλογές είχα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Έκανα τα πάντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Κάποιοι δεν άκουσαν και οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια», είπε, εξαπολύοντας πυρά στον κ. Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως απέναντι στη ΝΔ είναι όσοι επαγγέλονταν το ανέφικτο και ουσιαστικά πάσχιζαν να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

«Έκανα ότι ήταν δυνατόν. Δεν έβαλα την καρέκλα πάνω από το ΕΜΕΙΣ και πάνω από την ΕΛΛΑΔΑ. Βρήκα τείχος αδιαλλαξίας και αλαζονείας», κατέληξε.