ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι άνθρωποι των «ειδικών αποστολών» του Μητσοτάκη στο δρόμο για τις εκλογές

Οι άνθρωποι των «ειδικών αποστολών» του Μητσοτάκη στο δρόμο για τις εκλογές
Ποιους ρόλους και ποιες αρμοδιότητες έχει μοιράσει;
INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε ποια στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης έχει εμπιστευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεγάλο βάρος της γαλάζιας εκστρατείας στο δρόμο για τις κάλπες 

Με τη χώρα να κινείται σε σκληρούς προεκλογικούς ρυθμούς ο αρχηγός της ΝΔ έχει επιλέξει να ξεκαθαρίσει τις αρμοδιότητες εντός του Μεγάρου Μαξίμου και να ενισχύσει την ομάδα που θα τρέξει την προεκλογική εκστρατεία τόσο στον πολιτικό σχεδιασμό όσο και στα οργανωτικά που θα δοθεί βεβαίως μεγάλο βάρος.

Άλλωστε πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή τη φορά ο ανταγωνισμός ακόμα και εντός των κομμάτων θα είναι τεράστιος αφού λόγω της απλής αναλογικής είναι λογικό να εκλεγούν λιγότεροι βουλευτές από ότι το 2019. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ακόμα και ο ανταγωνισμός μεταξύ των βουλευτών με τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που μετέχουν στην κυβέρνηση και θα δώσουν για πρώτη φορά την μάχη του σταυρού, θα είναι κάτι παραπάνω από σκληρός. Κι ακριβώς εδώ είναι που ζητάει ο πρωθυπουργός τα στελέχη να δώσουν πρώτα τη μάχη για το κόμμα και μετά για την προσωπική τους εκλογή. Προφανώς κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και γι’ αυτό σχηματίζεται μια σφιχτή προεκλογική ομάδα η οποία θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ζητήματα κατάρτισης ψηφοδελτίων, οργάνωσης του κομματικού μηχανισμού και πολιτικού σχεδιασμού των κυβερνητικών εξορμήσεων και ομιλιών.

Οι τρεις… σωματοφύλακες

Ήδη κεντρικό ρόλο στο μασάζ βουλευτών και υποψηφίων έχει αναλάβει ο Γιάννης Μπρατάκος που βλέπει σε ομάδες την Κ.Ο. αλλά και κατ’ ιδίαν τα περισσότερα γαλάζια στελέχη. Τον ρόλο των «ειδικών αποστολών» έτσι ώστε σε πρώτη φάση να σβήσουν άμεσα μικροεστίες που αρχίζουν να δημιουργούνται, έχουν αναλάβει οι «τρεις σωματοφύλακες»: ο Γιάννης Μπρατάκος, ο Θανάσης Νέζης και ο Παύλος Μαρινάκης. Πρόκειται για τρία πρόσωπα που έχουν ήδη δώσει δείγματα άψογης συνεργασίας μεταξύ τους κάτι που αποδείχθηκε και στην διοργάνωση του συνεδρίου της ΝΔ, αλλά και στις περιοδείες των μικτών κυβερνητικών κλιμακίων σε όλη την Βόρεια Ελλάδα το διάστημα της ΔΕΘ και της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ο Γιάννης Μπρατάκος που μετακινήθηκε από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στο Μαξίμου θεωρείται άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την γαλάζια ανθρωπογεωγραφία και μπορεί να παίξει το συνδετικό κρίκο μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Παύλος Μαρινάκης που έτσι κι αλλιώς έχει πολύ καλή χημεία με τον Μπρατάκο, είναι αποφασισμένος να φέρει τα πάνω – κάτω απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Στο δίδυμο Μπρατάκου – Μαρινάκη έχει δέσει από την πρώτη στιγμή ο Θανάσης Νέζης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Οι εκλογολόγοι και οι… συγκεντρωσιάρχες

Στην κλειστή αυτή ομάδα του Μαξίμου σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και ο γραμματέας οργανωτικού Σταύρος Κονταδάκης ο οποίος καταρτίζει όλο το πρόγραμμα των επισκέψεων στην επικράτεια. Θεόδωρος Λιβάνιος και Έρικ Πάρκς παίρνουν στις πλάτες τους τα εκλογικά του κόμματος και τις επικοινωνιακές καμπάνιες. Αναλύσεις ποιοτικών στοιχείων, στατιστικά και μαθηματικά για τον γρίφο της πρώτης, αλλά και της δεύτερης Κυριακής.

Η Κύρα Κάπη και ο Χρήστος Ζωγράφος θα έχουν τον πρώτο λόγο στις εμφανίσεις και τη δημόσια εικόνα του πρωθυπουργού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στην υψηλή πολιτική ανάλυση οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Τσιόδρας και Γιάννης Βλαστάρης παραμένουν στα πόστα τους, ενώ ο Νίκος Ρωμανός τρέχει δυνατά όλο το εγχείρημα των social media. Εδώ δίνεται ιδιαίτερο βάρος και φαίνεται ότι το τελευταίο έτος η ΝΔ έχει βελτιώσει αρκετά την εμφάνισή της στο διαδίκτυο και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου αναμένεται να ενισχυθεί κάποια στιγμή και με την παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά. Σε αυτό τον τομέα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θεωρείται ότι έχει advantage κάτι που φάνηκε στην υψηλή δημοφιλία του την πρώτη περίοδο του κορωνοϊού. Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς έχει πολύ καλές επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα πλεονέκτημα που ενισχύει την τοποθέτησή του στην ομάδα που θα τρέξει τις εκλογές.

Μια πρώτη γεύση των προθέσεων του πρωθυπουργού θα φανεί σίγουρα στα γενέθλια της ΝΔ. Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου ανήμερα των γενεθλίων για την ίδρυση της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εκεί ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στα πεπραγμένα της κυβέρνησης αλλά και στους στόχους για την επόμενη τετραετία.

Σχετικές ειδήσεις:

Λετονία: Άνοιξαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών - Φαβορί οι κεντρώοι

Σκυλακάκης στο Newsbomb.gr: «Να μην αφήσουμε τις εκλογές να επηρεάσουν το Ελλάδα 2.0»

Η πιθανότερη ημερομηνία για τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας