ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει νέους «Πάτσηδες» - «Ξεσκονίζει γαλάζιους» βουλευτές

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει νέους «Πάτσηδες» - «Ξεσκονίζει γαλάζιους» βουλευτές

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει αποφασισμένος να συνεχίσει στην υπόθεση Χειμάρα, καθώς θεωρεί ότι έχει μεγάλη «ουρά» η οποία αγγίζει το ίδιο το Μαξίμου.

Να εντοπίσει υποθέσεις όπου βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν οικονομικές συναλλαγές με το δημόσιο, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει την περίπτωση του Θέμη Χειμάρα, ως νέο «Πάτση».

Από την ημέρα που τα μέλη του τομέα Διαφάνειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντόπισαν τις συναλλαγές του «γαλάζιου» βουλευτή Φθιώτιδας, με φορείς του δημοσίου από τους οποίους η εταιρία του έπαιρνε δουλειές, η Κουμουνδούρου δεν έχει σταματήσει να «πυροβολεί» προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Το γεγονός, μάλιστα, πως ο Θέμης Χειμάρας σύναπτε συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις και μέσω κλειστών διαγωνισμών, αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ «καραμπινάτο σκάνδαλο». Μάλιστα, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.

Όπως υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου, δεν είναι μόνο η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος με τις απευθείας αναθέσεις άνω των 400.000 ευρώ από δημόσιους φορείς προς την εταιρεία Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., που αποτελούν κατάφορη παρανομία.

Συμπληρώνουν, επίσης, πως ο κ. Χειμάρας δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο ο ίδιος κατέβαλε ως συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρίας, διερωτώμενοι από που προέρχονται αυτά τα χρήματα.

Τέλος, υποστηρίζουν ότι ο κ. Χειμάρας δεν κατέθεσε σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 65.847 ευρώ, το οποίο με βάση τη δήλωση πόθεν έσχες 2020 φέρεται να είναι το τίμημα της πώλησης του μεριδίου του στη εταιρεία Smarts IKE.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει αποφασισμένος να συνεχίσει στην υπόθεση Χειμάρα, καθώς θεωρεί ότι έχει μεγάλη «ουρά» η οποία αγγίζει το ίδιο το Μαξίμου.

«Ξεσκονίζουν» τους πάντες

Όλα δείχνουν, πάντως, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει εδώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κουμουνδούρου «ξεσκονίζει» τους πάντες στη Νέα Δημοκρατία. Ειδικά τους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς πιστεύουν ότι εκεί γίνεται το «μεγάλο πλιάτσικο» του δημόσιου χρήματος.

Επομένως, θεωρείται δεδομένο ότι στην αντιπολιτευτική ρητορική της Κουμουνδούρου θα επιστρέψουν οι «γαλάζιες ακρίδες», που κάνουν «ρεσάλτο» στον κρατικό κορβανά.

Διαβάστε επίσης:

Στο νοσοκομείο ο Νίκος Βούτσης με κολπική μαρμαρυγή

Αρπάχτηκαν στον «αέρα» Γεωργιάδης - Σπίρτζης για το Spiegel

ΣΥΡΙΖΑ: Στο «φουλ οι μηχανές» για εκλογές και ψηφοδέλτια