ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Κυκλώνει» μέσω ΑΔΑΕ το Μαξίμου – Τι βλέπει πίσω από το «μπλόκο» ΝΔ σε Ράμμο

ΣΥΡΙΖΑ: «Κυκλώνει» μέσω ΑΔΑΕ το Μαξίμου – Τι βλέπει πίσω από το «μπλόκο» ΝΔ σε Ράμμο
EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Τι κρύβει η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο αίτημα για ακρόαση που κατέθεσε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ και προκάλεσε την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την συνεδρίασης της της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Μια «απελπισμένη» προσπάθεια της κυβέρνησης να «αγοράσει» χρόνο στην υπόθεση των υποκλοπών, με στόχο να βρει τη φόρμουλα που θα την απαλλάξει από τον «βραχνά» του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, βλέπει η Κουμουνδούρου πίσω από την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να καλέσει σε ακρόαση η Βουλή τον Χρήστο Ράμμο, προκειμένου να ενημερώσει για τα ευρήματα της έρευνας του.

Από τις 11 Ιανουαρίου (https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1387088/aspida-apo-syriza-se-rammo-pos-ftasame-stin-ekriksi-tsipra), το Newsbomb.gr σας είχε προϊδεάσει για το τι θα ακολουθούσε στην υπόθεση των υποκλοπών, καθώς είχε καταστεί σαφές πως η πορεία των ερευνών της ΑΔΑΕ στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, δεν θα επηρεάζονταν από τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς ο Χρήστος Ράμμος είχε προχωρήσει ήδη στους ελέγχους (https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1387425/syriza-to-vlemma-sti-vouli-kai-stis-epomenes-kiniseis-rammou) που ήθελες στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, το Newsbomb.gr είχε μεταφέρει πληροφορίες ότι έχουν επιβεβαιωθεί οι υποθέσεις παρακολούθησης του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέραν ότι έχουν επιβεβαιωθεί έξι, τουλάχιστον, παρακολουθήσεις πολιτικών και άλλων προσώπων που σχετίζονται με τον δημόσιο βίο της χώρας.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι ο Χρήστος Ράμμος -εκ του Συντάγματος- λογοδοτεί στη Βουλή, ήταν σαφές πως ο επίμονος δικαστικός θα ζητούσε να καταθέσει τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει (https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1388286/syriza-i-vomva-sta-xeria-tou-rammou-kai-ta-erotimata-pros-to-maksimou-gia-ton-floro) στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο και την Πέμπτη έγινε γνωστό πως ήδη από την Τρίτη, ο Χρήστος Ράμμος είχε αποστείλει επιστολή προς το Κοινοβούλιο, έτσι ώστε να ενημερώσει την Βουλή, από στην οποία, άλλωστε, λογοδοτεί.

Η άρνηση, όμως, της «γαλάζιας» πλειοψηφίας να αποδεχθεί το αίτημα για ακρόαση που κατέθεσε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, προκάλεσε έντονη σύγκρουση και εν τέλει την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Παράλληλα, όμως, οδήγησε την αξιωματική αντιπολίτευση στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να απεργάζεται σενάρια για να «απαλλαγεί» από την παρουσία του Χρήστου Ράμμου, στην ηγεσία της ΑΔΑΕ.

Πριν από μερικές ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι η πρώτη προσπάθεια του Μαξίμου προς αυτή την κατεύθυνση, κατέληξε σε «αποτυχία» -όπως τη χαρακτηρίζουν- του Κωνσταντίνου Τασούλα, να βρει την απαραίτητη πλειοψηφία ώστε να θέσει θέμα αλλαγής των μελών της διοίκηση της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Όπως ανέφεραν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, την περασμένη εβδομάδα ασκήθηκαν τρομερές πιέσεις προς την πλευρά του Κυριάκου Βελόπουλου να συναινέσει στις αλλαγές που προωθούσε η κυβέρνηση, όμως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Επομένως, θεωρούν ότι παρά το γεγονός πως έπεσε στο κενό η πρώτη προσπάθεια του Μαξίμου να κάνει «πραξικόπημα» στην ΑΔΑΕ, με στόχο, όπως λένε, να σταματήσει η έρευνα για τις υποκλοπές, η κυβέρνηση δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά θα αναζητήσει και άλλους τρόπους για να το πετύχει.