ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Αύξηση αναπηρικού επιδόματος κατά 8% ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Η αύξηση στα αναπηρικά επιδόματα, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά περίπου 200.000 δικαιούχους

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για την αύξηση του αναπηρικού επιδόματος κατά 8%. Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την εκδήλωση για την οικονομία στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ αυξάνονται κατά 8%.

Η αύξηση κατά 8% στα αναπηρικά επιδόματα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, θα είναι άμεση. Μάλιστα, αυτό θα είναι το τελευταίο μέτρο μέχρι τις εκλογές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. «Ενισχύονται 200.000 συμπολίτες μας με το μέρισμα που μας επιτρέπει η καλή πορεία της οικονομίας μας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας, μειώσαμε την ανεργία

Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Eurogroup έστειλε το δικό του μήνυμα. «Είμαστε η ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης», είπε. «Επιβιώνει εκείνος που τελικά προσαρμόζεται στις αλλαγές», ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι σε λιγότερο από 45 μήνες, η Ελλάδα κατάφερε να συμβαδίσει με το ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν. Ανέφερε ότι το καλοκαίρι του 2019 κάναμε μια νέα αρχή, τέσσερα χρόνια μετά έχουμε εκτινάξει την παραγωγικότητά μας, το εθνικό προϊόν επανέρχεται στα όρια του. «Είναι τόσο σημαντικό ότι αυτή την τετραετία δημιουργήθηκαν περίπου 400.000 θέσεις εργασίας. Ρίξαμε τα ποσοστά της ανεργίας κατά 7%.

Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις στις συντάξεις κατά 8%, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι λύσεις για να γίνουν όλα δεν ήταν εύκολες. «Κληθήκαμε να κάνουμε δύσκολες επιλογές, αλλά τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, τόνισε ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα εφόσον η χώρα μας αποκτήσει σταθερότητα μετά τις εκλογές.

«Είχα δεσμευτεί για πολλή και σκληρή δουλειά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θα έκαναν παραγωγικό το προϊόν μας. Μίλησε για το εθνικό σχέδιο της Ελλάδας. Είμαστε πρωτοπόροι και στην πράσινη μετάβαση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μείωση των φόρων. «Μειώσαμε πάνω από 50 φόρους», είπε και πρόσθεσε: «Οι φορολογούμενοι πληρώνουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης».

Μάλιστα, σημείωσε ότι ακολουθήσαμε μία σταθερή και ευέλικτη πολιτική, χωρίς να απειληθεί η δημοσιονομική πειθαρχία. Έστειλε και το μήνυμα ότι το 2023 η χώρα θα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, είπε ότι έχουν υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στην Ελβετία. «Η χώρα μας δεν είναι πλέον πρόβλημα αλλά μέλος της λύσης στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνονται επενδύσεις από πολυεθνικά funds», τόνισε.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι η χώρα μας έχει πετύχει την μεγαλύτερη πρόοδο από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία του Economist. «Υπάρχει ρεκόρ 20% στις εξαγωγές μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακόμη, ανέφερε ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία για εμάς είναι να νιώσει ο πολίτης ότι από την προόδο στην οικονομία, επωφελείται και η δική του ζωή. «Η κοινωνία μας είδε στην πράξη όσα έγιναν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θυμούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή. Οι πολίτες βλέπουν το πλεόνασμα του δημοσίου πλούτου να επιστρέφει στο εισόδημα», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε και το μήνυμα για τις εκλογές. «Οι Έλληνες να δώσουν εντολή στην προκοπή», ήταν το μήνυμα που έστειλε στο τέλος της ομιλίας του.

Σχετικές ειδήσεις