ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πασχαλινή εξόρμηση Τσίπρα στα Επτάνησα, με κυρίως «μενού» την ακρίβεια

Αλέξης Τσίπρας

Την Κεφαλονιά επισκέπτεται από το βράδυ της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν μεταβεί στην Κέρκυρα για της ημέρες των εορτών του Πάσχα, επαναφέροντας την ακρίβεια στα επίκεντρο της αντιπολιτευτικής του ρητορικής, καθώς οι πολίτες δυσκολεύονται να γεμίσουν το πασχαλινό τραπέζι.

Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί -τουλάχιστον στα χαρτιά- οι τιμές στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης εξακολουθούν να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, καθιστώντας τα ψώνια των νοικοκυριών ως ένα δυσβάστακτο κόστος. Μάλιστα, το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο κατά την περίοδο των εορτών, με τους ανθρώπους της αγοράς να κάνουν λόγο για πεσμένους τζίρους.

Με δεδομένο ότι στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται κάποια αχτίδα για την αποκλιμάκωση των τιμών, είναι προφανές ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα από την πλευρά του κράτους, προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός στην κριτική του προς την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Σκεπαστή Αγορά της Καλλιθέας.

Την ίδια σκληρή γραμμή αναμένεται να κρατήσει και κατά τη σημερινή του περιοδεία στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι, καθώς από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Κεφαλονιά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξαπολύσει νέα σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το ζήτημα της ακρίβειας, αλλά και εναντίον των όσων λέει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για «αρνιά Πόρσε» και άλλα παρόμοια.

Ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, δηλαδή στο 6%, ενώ για ορισμένα βασικά εξ αυτών, ακόμα και την πλήρη εξάλειψη του. Επίσης, θα σημειώσει ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί, καθώς χρειάζονται, ταυτόχρονα, και σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά για να μειωθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται.

Μετά την Κεφαλονιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στην Κέρκυρα, όπου θα περάσει τις γιορτές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιήσει προεκλογικές κινήσεις στο νησί των Φαιάκων.

Σχετικές ειδήσεις