ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρυμιώτης: «Με ανησυχεί αυτό το αποτέλεσμα – Τα exit polls έδειχναν τη διαφορά 20 μονάδων»

Δρυμιώτης: «Με ανησυχεί αυτό το αποτέλεσμα – Τα exit polls έδειχναν τη διαφορά 20 μονάδων»
Intime / φωτογραφία αρχείου

Ο ειδικός αναλυτής εκλογών σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών δεν προεξοφλεί το αποτέλεσμα των δεύτερων.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών και τις δεύτερες εκλογές τοποθετήθηκε ο ειδικός αναλυτής εκλογών και συγγραφέας, Ανδρέας Δρυμιώτης.

Όπως τόνισε ο ειδικός αναλυτής, «εμένα με ανησυχεί αυτό το αποτέλεσμα, γιατί κανείς δεν το περίμενε ούτε αυτή την διαφορά και πολύ πιθανό να μας εκπλήξει αρνητικά τα αποτελέσματα την 25ης Μαΐου».

Σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιουνίου είπε ότι «αρχίζουμε από το μηδέν για τις εκλογές της 25ης Μαΐου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ερχόμενες εκλογές θα έχουν δύο ζητούμενα, το ένα είναι η μονομαχία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο είναι η Ν.Δ. να κρατήσει τα ποσοστά της κοντά στο 40%. Θα δούμε μία πολύ σκληρή μάχη μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών δεν προεξοφλεί το αποτέλεσμα των δεύτερων. «Τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά. Δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να τα προβλέψει», είπε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα exit polls είπε ότι «έπιασαν» τη διαφορά των 20 μονάδων. «Από τα exit poll έβγαζαν 41% και 19%, αλλά δεν τόλμησαν να τα δείξουν, γιατί θεώρησαν ότι αν το πουν ότι θα γίνουν ρεζίλι, επειδή ήταν εξωπραγματικό. Πιθανόν να το μαγείρεψαν. Αυτός που πρέπει να έχει παράπονο από τις δημοσκοπήσεις είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει κανείς είναι να δούμε ορισμένα γεγονότα που δεν μπήκαν στις δημοσκοπήσεις, υπογράμμισε. Καταλήγοντας ο κ. Δρυμιώτης ανέφερε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν πρόλαβαν να αποτυπώσουν το θέμα που προέκυψε με τον κ. Κατρούγκαλο.