ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άδειασμα» Μαρινάκη σε Φλωρίδη: «Εξέφρασε δικές του απόψεις»

Γιώργος Φλωρίδης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, εξέφρασε δικές του απόψεις για το ακαταδίωκτο των τραπέζων 

«Άδειασε» ουσιαστικά τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση για την αναφορά του Γιώργου Φλωρίδη κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ότι η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι ο κ. Φλωρίδης εξέφρασε πάγιες δικές του απόψεις που δεν έχουν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην επανάληψη του ερωτήματος ότι πρόκειται για την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως ο κ. Φλωρίδης εξέφρασε δικές του απόψεις, προσωπικές.

Τι δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης στις προγραμματικές

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων και σε δευτερολογία του έπειτα από ερωτήματα του επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλου, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ' έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους».

Όμως, αυτή τη διάταξη είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Το θέμα το σχολίασε σε άμεση ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου: «Ο νεόφερτος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή άδειασε τη διάταξη της ΝΔ στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.

Απέδωσε την νομοθετική πρωτοβουλία στον… ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας απλώς πως όποιος κάνει τα πάντα για μια υπουργική καρέκλα κάποια στιγμή εκτίθεται.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν παρά να αδειάσουν τον νέο τους υπουργό ή, καλύτερα, να αποδεχτούν τις μεθοδεύσεις τους που παραδέχτηκε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση».

Μάλιστα, αργότερα κυβερνητικά στελέχη σχολίασαν: «Η συγκεκριμένη εισήγηση αποτελεί διαχρονική θέση του Υπουργού, που δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Για την ιστορία η διάταξη του Νοεμβρίου του 2019 (Νόμος 4637/2019 ΦΕΚ Τεύχος Α' 180/18-11-2019) αναφέρει τα εξής: "Στη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 405 ΠΚ προστίθεται εδάφιο δεύτερο που έχει εξής:

"Για την ποινική δίωξη των εγκλημάτων που προβλέπονται στο άρθρο 390 παράγραφος 1 εδάφιο β΄ αν η απιστία στρέφεται άμεσα κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα απαιτείται έγκληση".

Σχετικές ειδήσεις