ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Πατούλης: Η απόφαση να μην «κατέβει» στις εκλογές και η στήριξη στον Χαρδαλιά

Γιώργος Πατούλης: Η απόφαση να μην «κατέβει» στις εκλογές και η στήριξη στον Χαρδαλιά
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο Γιώργος Πατούλης μέσα από την προσωπική του δήλωση έκανε σαφές πως δεν θέλησε να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία και συντάχθηκε με τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να μην στηριχθεί ο Γιώργος Πατούλης ως υποψήφιος για την Περιφέρεια της Αττικής αλλά να κατέλθει στην εκλογική μάχη ο Νίκος Χαρδαλιάς, το ερώτημα ήταν ένα: Θα επιχειρήσει ως ανεξάρτητος ο Γιώργος Πατούλης να διεκδικήσει την επανεκλογή του ή θα κάνει πίσω; Εν τέλει, επέλεξε τη δεύτερη οδό όπως γνωστοποίησε με γραπτή δήλωση του μεσημέρι της Δευτέρας (31/7).

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης σύμφωνα με πληροφορίες είχε επικοινωνία με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στον οποίο και έκανε γνωστή την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανέφερε ότι θα είναι πάντα στην παράταξη και πως ουδέποτε είχε την πρόθεση να αντιταχθεί και να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

«Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα όσο και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Και είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή του Πρωθυπουργού και του κόμματος. Και, βέβαια, οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά», είχε αναφέρει νωρίτερα ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πατούλης, στη δήλωση που έκανε για να ενημερώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα».

«Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική», επισημαίνει σε άλλο σημείο.

Η δήλωση του Γιώργου Πατούλη

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Σχετικές ειδήσεις