ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Για τις 7 Σεπτεμβρίου οδεύει το debate για τις εσωκομματικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Για τις 7 Σεπτεμβρίου οδεύει το debate για τις εσωκομματικές εκλογές

Ως τώρα, η ΕΡΤ έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον της για να μεταδώσει μια τέτοια συζήτηση

Στη τελική ευθεία ενόψει για τις εσωκομματικές εκλογές και την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, οδεύει η Κουμουνδούρου, με τους υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβάζουν στροφές.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι ανοίγει ξανά η συζήτηση για τη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας ανάμεσα στα τέσσερα στελέχη που έχουν ήδη δηλώσει την υποψηφιότητα τους (Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας), αλλά και σε όποιον -εκ των Παύλου Πολάκη, Διονύση Τεμπονέρα και Σωκράτη Φάμελλου-, ακόμα αποφασίσει την ύστατη στιγμή να μπει στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Βάζοντας κάτω όλες τις ημερομηνίες που απομένουν, η 7η Σεπτεμβρίου μοιάζει ως η πιθανότερη για τη διεξαγωγή της συζήτησης ανάμεσα στους διεκδικητές της ηγεσίας. Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί debate πριν από τις 3 Σεπτεμβρίου, που θα διεξαχθεί το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.

Αυτή είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση κάποιος πιθανής νέας υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι όλοι έχουν συμφωνήσει πως θα πρέπει σε μια δημόσια συζήτηση να μετέχουν όλοι οι υποψήφιοι, τότε μέχρι και εκείνη την ημέρα, δεν μπορεί να διεξαχθεί.

Από εκεί και πέρα και με βάση τα στοιχεία που διαθέτει το κόμμα για τις περιοδείες των υποψηφίων, καθίσταται σαφές ότι η 7η Σεπτεμβρίου είναι η μέρα που μπορούν όλοι να λάβουν μέρος σε μια τηλεμαχία. Ως τώρα, η ΕΡΤ έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον της για να μεταδώσει μια τέτοια συζήτηση, αν και από την Κουμουνδούρου θα επιθυμούσαν να δεχθούν και τα ιδιωτικά κανάλια να τη φιλοξενήσουν.