ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Όταν στήριζε την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηγεσία της ΝΔ

Στέφανος Κασσελάκης
Intime News

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε εκφράσει τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις απόψεις του να δημοσιεύονται στην αγγλική έκδοση της Καθημερινής. 

Σε ανύποπτο χρονικό διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο νέος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε εκφράσει τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις απόψεις του να δημοσιεύονται στην αγγλική έκδοση της Καθημερινής.

«Τον Απρίλιο έγινα υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σε τιμητική θέση εκπροσωπώντας τους ομογενείς. Δεν ήταν μια απόφαση χωρίς σκέψη: Από το 2012 είχα αναπτύξει άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο ήταν βουλευτής, στη συνέχεια μέλος του υπουργικού συμβουλίου και τελικά επικεφαλής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, του παρείχα την υποστήριξή μου μέσω κειμένου μου στον Εθνικό Κήρυκα όταν διεκδικούσε την ηγεσία του κόμματος. Τον σεβόμουν –και τον σέβομαι ακόμα– προσωπικά», είχε γράψει χαρακτηριστικά στην αγγλική έκδοση της Καθημερινής.

Και αυτές οι απόψεις του δεν περνούν στα «ψιλά» στην Κουμουνδούρου. Πώς, λοιπόν, λένε, θα διεκδικήσει την προεδρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν έχει στηρίξει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας;

Το συγκεκριμένο άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη έχει γραφεί στις 14 Ιουλίου 2023, ενάμισι δηλαδή μήνα πριν, στο e-Kathimerini.com. Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να έχει κτίσει ένα προσωπικό αφήγημα για το πώς έχει σταδιοδρομήσει, αλλά αυτό το αφήγημα δεσμεύει τον ίδιο. Και στο βαθμό που δεν είναι απόλυτα ειλικρινές, θα πρέπει ως δημόσιο πρόσωπο να το προσαρμόσει στα πραγματικά γεγονότα...

Και τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους με τα ερωτήματα για την υποψηφιότητα να είναι πολλά. «Ποιος τον έφερε;», «ποιος κρύβεται πίσω από την υποψηφιότητά του;», «ποια επιχειρηματικά συμφέροντα τον προωθούν;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που πλανώνται πάνω από την πολιτική σκακιέρα. Το κρίσιμο όμως ερώτημα είναι «γιατί τον έφεραν;».

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ξύπνησε ένα πρωί στο South Beach και είπε: «Θα διεκδικήσω την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ»...

Οπότε, ας δοθούν απαντήσεις για τους λόγους που ο Στέφανος Κασσελάκης βάζει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ...