ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές που θα αναδείξουν πρόεδρο – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές που θα αναδείξουν πρόεδρο – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή (17/9) διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη να προπορεύονται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Τα… ψέματα τελειώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς την Κυριακή στήνονται οι κάλπες έτσι ώστε φίλοι και μέλη του κόμματος να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο. Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διεκδικούν την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις τελευταίες ώρες φροντίζουν να δώσουν το τελικό τους στίγμα, κάνοντας παράλληλα κάλεσμα για συμμετοχή στη διαδικασία.

Η Έφη Αχτσιόγλου έκανε την κεντρική ομιλία της στην Αθήνα, παρουσία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια το κόμμα των ηττημένων, αλλά το κόμμα που θέλει να εκφράσει τη σύγχρονη αριστερά. Μάλιστα, ο κ. Σακελλαρίδης, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε κομματική εκδήλωση, στηρίζοντας ανοικτά την κ. Αχτσιόγλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ολοκληρώσει την εκστρατεία του σε συγκέντρωση στην Ερμού. Μάλιστα, ο τελευταίος χρονικά υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε συνέχεια στον «πόλεμο» που έχει ανοίξει με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς, στο δικό του μήνυμα συνέχισε πιστός στη θέση του για άνοιγμα της παράταξης και για μετατροπή της σε αριστερή, προοδευτική και φιλική προς το κέντρο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε ψήφο για μία ηγεσία που θα δώσει όραμα στην αριστερά, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας έστρεψε τα «πυρά» του προς τις δημοσκοπήσεις που εμφάνισαν ιδιαίτερα χαμηλές τις επιδόσεις του.

Στην τελευταία δημοσκόπηση, η Έφη Αχτσιόγλου διατηρεί προβάδισμα με 48%, ενώ ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 35%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 29%, ο Νίκος Παππάς με 18% και τέλος ο Στέφανος Τζουμάκας με 12%.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πού θα ψηφίσει ο κάθε υποψήφιος πρόεδρος

Οι πέντε υποψήφιοι έχουν ανοίξει για τα καλά τα χαρτιά τους και περιμένουν με αγωνία το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή (17/9), έτσι ώστε να αναμετρηθούν.

Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο δόθηκαν και πληροφορίες για το πού θα ψηφίσει ο κάθε ένας από τους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά:

  • Η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1) στις 10:00
  • Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου, (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 12:30.
  • Ο Νίκος Παππάς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής (Δημαρχείο Καισαριανής, αίθουσα εκδηλώσεων, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας) στις 8:45.
  • Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175) στις 12:00.
  • Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία) στις 13:00.

Μάθε πώς ψηφίζεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

Αναλυτικά όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία:

1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

2. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

3. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

4. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

5. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Μάθε πού ψηφίζεις στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ