ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ολική επαναφορά Μητσοτάκη από Δευτέρα

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ολική επαναφορά Μητσοτάκη από Δευτέρα
EUROKINISSI

Τι σηματοδοτεί η επιστροφή του Πρωθυπουργού στο tik tok; Ποια είναι η στρατηγική Μητσοτάκη μετά την κάλπη της Κυριακής;

Το βράδυ της Κυριακής η ΝΔ ξεμπερδεύει με τις εκλογές και βάζει μπροστά την διακυβέρνηση με ταχύτατους ρυθμούς. Πολιτικά όχι μόνο δεν θα έχει υποστεί κάποια ήττα, αλλά ανεξαρτήτου αποτελέσματος στις Περιφέρειες, το πολιτικό μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πέρασε. Επί του πρακτέου πήγε την ατζέντα και το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών εκεί που ήθελε και από το 2019 και μετά το κόμμα του μετράει μόνο νίκες παρά τα στραπάτσα και τους αστάθμητους παράγοντες που χτύπησαν πολλές φορές την πόρτα και της πρώτης και της δεύτερης τετραετίας.

Μετά τους τρεις δύσκολους μήνες του καλοκαιριού με τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις φονικές πλημμύρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επέστρεψε» στο tik tok όχι όμως για να κάνει πολιτική επικοινωνία. Όπως ο ίδιος είπε, επέστρεψε για να απαντάει ο ίδιος στους πολίτες, αλλά και για να αποδομεί τα διάφορα fake news που κατά καιρούς διοχετεύονται. Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει καλά ότι αυτό που ο κόσμος αναγνωρίζει στο πρόσωπό του είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία που έχει με τους πολίτες και η ειλικρίνειά του.

Από την Δευτέρα λοιπόν ο πρωθυπουργός επιστρέφει στα ζητήματα της καθημερινότητας με τη ΝΔ να έχει πάρει μια ακόμα ανάσα πολιτικής επιβεβαίωσης, καθώς η αντιπολίτευση δεν έχει βρει ακόμα βηματισμό. Άλλωστε θα πρέπει να τρέξει όλες τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί και όλες τις αλλαγές σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης. Ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνουν και όλες αυτές οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν το υπουργικό σχήμα να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο γρήγορο στα χρονοδιαγράμματα. Οι εθνικές και οι αυτοδιοικητικές κάλπες ήταν μια καλή ευκαιρία για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να οργώσει την Ελλάδα πολλές φορές και να ακούσει ο ίδιος από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών χωρίς ενδιάμεσους… Το προηγούμενο διάστημα βγήκε μπροστά, πήρε πάνω του και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τώρα μένει να συνδέσει το παζλ μεταξύ της κεντρικής και της αποκεντρωμένης διοίκησης προκειμένου να γίνου όλα τα έργα που έχουν καθυστερήσει εδώ και δεκαετίες.