ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρώτος διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη - Στο επίκεντρο οι απόδημοι

Ο πρώτος διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη - Στο επίκεντρο οι απόδημοι

Ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιούν στη Βουλή, στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη, την πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Είναι η πρώτη θεσμική συνάντηση μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε αρχικά συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη, για την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρώτη χειραψία τους.

«Έχετε προσαρμοστεί στους καινούγιους χώρους;», ρώτησε ο πρωθυπουργός τον κ. Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Στη Βουλή όχι ακόμα αλλά στο κομματικό περιβάλλον και στην Ελλάδα, σίγουρα».

Η πρώτη τους συζήτηση αφορούσε στο θέμα των αποδήμων: «Έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω, είναι εθνικό στοίχημα να προσφέρουν στην πατρίδα τους», συνέχισε λέγοντας ο κ. Κασσελάκης.

«Έχουμε κάνει μια αρχή με το νομοσχέδιο για τους κατοίκους του εξωτερικού που μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Αυτό είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Πρέπει να δώσουμε περιφέρειες», αποκρίθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε, ανάμεσα σε πολλά άλλα. Ο νόμος εν όψει των εκλογών ειναι καθορισμένος», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών.