ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «αγιοποίηση» του Σημίτη και το πολιτικό θράσος

Η «αγιοποίηση» του Σημίτη και το πολιτικό θράσος

Στη χθεσινή εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμή του πρώην πρωθυπουργού επιχειρήθηκε κυρίως από το χώρο των αστέγων της κεντροαριστεράς και του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού μπλοκ ένα ξέπλυμα της διακυβέρνησης Σημίτη

Μία αγιοποίηση όχι μόνο του ιδίου του πρώην Πρωθυπουργού αλλά ενός ολόκληρου συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δύσης γενικότερα που κατάφερε να υποτάξει την πολιτική έναντι των χρηματαγορών και για αυτό βεβαίως και προβλήθηκαν χαιρετισμοί των Μπιλ Κλίντον, Ζακ Ντελόρ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ρομάνο Πρόντι, Γιώργου Παπανδρέου.

Όλων αυτών δηλαδή που με τα έργα τους μετέτρεψαν τη Γηραιά Ήπειρο σε ένα άβουλο πολιτικό ον. Όλων αυτών δηλαδή που εγκλώβισαν - μεταξύ άλλων και τον ελληνικό λαό - σε ένα αέναο οικονομικό χρέος με ψεύτικες χαρτούρες, cd's και swap. Ο ίδιος ο Σημίτης στο χαιρετισμό του χθες στο Κέντρο Πολιτισμού (Ελληνικός Κόσμος)» είπε το απόλυτο τίποτα: «Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας όχι μόνο υποστηρίζοντας την ελεύθερη διατύπωση των απόψεων αλλά συνεισφέροντας και στη δημιουργική συμβολή τους».

Απευθύνθηκε δηλαδή με την ίδια δημιουργική ασάφεια όπως την περίοδο που κυβερνούσε την Ελλάδα αγκαζέ με τους εθνικούς εργολάβους, με τις αγορές, με τα συστήματα διαπλοκής και διαφθοράς.

Ένα ολόκληρο σύστημα - διευθυντήριο το οποίο κρύφτηκε πίσω από το μανδύα του εκσυγχρονισμού δημιουργώντας μαύρα ταμεία, διογκώνοντας τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τη φούσκα του χρηματιστηρίου, τα χρυσά εξοπλιστικά, τα χρυσά ολυμπιακά έργα, τα πάρτι με τις κατασκευαστικές και τις αγροτικές επιδοτήσεις, το πλαστικό δανεικό χρήμα που εκτόξευσε το ιδιωτικό χρέος. Κι όμως χθες βρέθηκαν άνθρωποι να χειροκροτήσουν τον Κώστα Σημίτη τον αρχιτέκτονα του χάους δηλαδή.

Ένα ολόκληρο σύστημα που κανονικά θα έπρεπε να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και στον ελληνικό λαό, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερο αλλά έχει το θράσος να μας κουνάει το δάχτυλο και να δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει να κινηθούμε στο μέλλον. Το καυτό ερώτημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους είναι ποιοι και γιατί αποφάσισαν σε αυτό το συγκεκριμένο timing να ξαναφέρουν μπροστά στην πολιτική επικαιρότητα όλο αυτό το διεφθαρμένο διευθυντήριο του δήθεν εκσυγχρονισμού;