ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιβάλλον Τσίπρα: «Ψυχολογικού και όχι πολιτικού χαρακτήρα οι αποχωρήσεις»

Περιβάλλον Τσίπρα: «Ψυχολογικού και όχι πολιτικού χαρακτήρα οι αποχωρήσεις»

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να κρατήσει προς το παρόν μία στάση ουδετερότητας ωστόσο ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αποχωρήσεις της ομάδας Αχτσιόγλου από το κόμμα αλλά και τη δήλωση αποχώρησης του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στην πρώτη επί της ουσίας αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού πηγές από το περιβάλλον του εξηγούν πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα στεναχωρημένος από την εξέλιξη αυτή.

Από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα ξεκαθαρίζεται πως «είναι ψυχολογικού χαρακτήρα οι αποχωρήσεις αυτές και όχι πολιτικού».

Εξηγώντας τι ακριβώς σημαίνει αυτό οι πληροφορίες τόνισαν πως επί της ουσίας οι βουλευτές και τα στελέχη που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ «χαρίζουν το κόμμα στον Στέφανο Κασσελάκη» και «κάνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη παντοδύναμο».

Από το περιβάλλον του κ.Τσίπρα επιβεβαιώνεται πως οι προσπάθειες του πρώην πρωθυπουργού προ ημερών με μπαράζ συναντήσεων έγιναν για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη.

Ειδικότερα, όπως μας τονίστηκε ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να μείνουν στο κόμμα και να παλέψουμε από μέσα να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά δυνατό».

Κλείνοντας από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα τονίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι «ξεκάθαρα ανήσυχος για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα».

Η πρώτη, επίσημη, αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη επίσημη αντίδρασή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία.

Καθώς φαίνεται, η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Η Ιστορία θα κρίνει.

Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια».

Πηγή: Debater.gr