ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο η πρώτη συνάντηση των 11 βουλευτών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο η πρώτη συνάντηση των 11 βουλευτών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «κλειδώνει» για επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αύριο θα είναι η πρώτη συνεδρίαση των 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου με αιχμές κατά του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

Πρόκειται, σύμφωνα με το OPEN, για την πρώτη συνάντηση που θα έχει η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, οι οποίοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν παρέδωσαν τις έδρες τους στο κόμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «κλειδώνει» για επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας ο Αλέξης Χαρίτσης.

Οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου είναι καταιγιστικές καθώς οι ανεξαρτητοποιηθέντες αναμένεται μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, να καταθέσουν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για την συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Αποχώρησε σύσσωμη η ηγεσία της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Την ίδια ώρα συνεχίστηκαν και χθες οι οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ με μηνύματα κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Αρχικά ανακοινώθηκε η αποχώρηση από το κόμμα 50 μελών της Οργάνωσης Μελών Πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης, αφότου ανέλαβε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συνεπικουρούμενος από προσωποπαγή ηγετική ομάδα, εκδηλώνει μια αρχηγοκεντρική πολιτική συμπεριφορά και αναπτύσσει διχαστικό και αντιφατικό λόγο, ο οποίος καθόλου δεν συνάδει με τις αρχές και τη δημοκρατική λειτουργία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε συλλογικό τους κείμενο.Α

Αργότερα το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και όπως ανακοινώθηκε ο γραμματέας και άλλα 31 μέλη της αποχώρησαν από το κόμμα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπέβαλλαν την παραίτηση τους από το όργανο 37 μέλη σε σύνολο 51 μελών.

«Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών έχει διαμορφώσεί ένα δυστοπικό τοπίο στη χώρα μας. Ο νέος πολιτικός χάρτης περιλαμβάνει μια ισχυροποιημένη Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ενισχυμένη την ακροδεξιά εντός του κοινοβουλίου. Με αυτή τη συνθήκη το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο, με ακόμα πιο σκληρές αντικοινωνικές κυβερνητικές πολιτικές, αδιέξοδα για την κοινωνική πλειοψηφία και την ενίσχυση αντιδραστικών αντιλήψεων. Στον αντίποδα, οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις δείχνουν αποδυναμωμένες, ανήμπορες να ασκήσουν προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στη κυριαρχία της δεξιάς, και αδύναμες να ανασυγκροτήσουν τον αντίπαλο πόλο εντός της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δείχνει να βρίσκεται μπροστά σε μια διαλυτική κρίση, πολιτική και ιδεολογική. Η μεγάλη ήττα των εθνικών εκλογών και η παραίτηση του Αλ. Τσίπρα διαμόρφωσαν πρωτόγνωρες συνθήκες για το χώρο μας και ανέδειξαν μια σειρά προβλημάτων που ενυπήρχαν στο κόμμα μας. Η αναγκαία περίοδος ανασυγκρότησης εκκίνησε με την εκλογή του νέου Προέδρου. Μια διαδικασία που συλλογικά αποφασίσαμε, παρά τις επιμέρους διαφωνίες, και το αποτέλεσμα της οποίας είναι προφανώς αποδεκτό. Η αλλαγή ηγεσίας και η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη δεν δείχνει ωστόσο να μπορεί να αντιστρέψει την πορεία διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αντιθέτως, η στρατηγική και μια σειρά ενεργειών του νέου προέδρου και της ηγετικής ομάδας δείχνουν να επιταχύνουν αυτή τη συνθήκη. Η νέα σελίδα για το χώρο μας, φαίνεται ότι διαμορφώνει ένα νέο τοπίο, σε μια ξένη για εμάς κατεύθυνση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό κείμενο αποχώρησης.