ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: «Καραμπόλες» οδήγησαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ανασχηματισμός: «Καραμπόλες» οδήγησαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ποια είναι τα περιστατικά που έκαναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φέρει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει ξανά στο πιο γνώριμο για εκείνον υπουργείο: αυτό του Προστασίας του Πολίτη. Τη θέση του Γιάννη Οικονόμου, μετά τον ανασχηματισμό, ανέλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου πηγαίνει ο βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολουθούσε πολύ προσεκτικά το θέμα της ασφάλειας και ήθελε αποτελέσματα. Έτσι, μία σειρά από «καραμπόλες» όπως ο θανάσιμος τραυματισμός του αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, οι πυροβολισμοί έξω από μπαρ στο Γκάζι αλλά και η βόμβα έξω από τη βάση των ΜΑΤ ήταν αυτά που δεν χωρούσαν αμφιβολία: Το υπουργείο Προστασίας έπρεπε να περάσει σε ένα πρόσωπο πολύπειρο, ένα πρόσωπο έμπειρο και αυτό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ήταν άλλο από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είχε συνδέσει το όνομά του με την εξάρθρωση των τριών από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα (17 Νοέμβρη, ΕΛΑ και Επαναστατικός Αγώνας).

Τα στοιχεία που εξετάστηκαν και έτσι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο Γιάννης Οικονόμου και να αναλάβει τη θέση του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι, μεταξύ άλλων:

  • 7 Αυγούστου: Επεισόδια Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο φίλαθλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής.
  • 7 Δεκεμβρίου Χούλιγκαν πέταξαν ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ, Γιώργος Λυγγερίδης.
  • Επέστρεψε η τρομοκρατία στην Ελλάδα, μετά και την τοποθέτηση βόμβας έξω από την έδρα των ΜΑΤ
  • Περιστατικά με ληστείες και δολοφονίες στο Γκάζι

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να επιστρέψει η ασφάλεια στη χώρα και ο πολίτης να μην νιώθει ότι κινδυνεύει. Μετά τις αλλαγές στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έρχονται κρίσεις και στην ΕΛ.ΑΣ. με πολλές αλλαγές και στη φυσική ηγεσία του Σώματος.

Όπως άλλωστε λένε άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά τον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητούσε για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «κάποιον που ξέρει καλά τη δουλειά και έχει πετύχει στον συγκεκριμένο τομέα».

Σχετικές ειδήσεις