ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: «Θα απέχω από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα - Διάλογος με αγρότες με ανοιχτούς δρόμους»

Βορίδης: «Θα απέχω από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα - Διάλογος με αγρότες με ανοιχτούς δρόμους»

Μάκης Βορίδης: Ξεκάθαρος για την θέση της Κυβέρνησης ως προς το αγροτικό παρουσιάστηκε ο Υπουργός Επικρατείας ενώ επέμενε στη θέση του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στην ΕΡΤ μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ξεκαθαρίζοντας πως η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε διάλογο με τους αγρότες αλλά μόνο με ανοιχτούς δρόμους.

«Προϋπόθεση για κάθε διάλογο με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι. Όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις για το καλύτερο», ανέφερε ο κύριος Βορίδης για το ενδεχόμενο... κατάβασης των αγροτών στην Αθήνα, προσθέτοντας πως η συνάντηση τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί αλλά όχι την προσεχή Δευτέρα.

Για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε ό,τι αφορά τα περί ελλείματος ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα είπε ότι πρόκειται περί αστειότητος. «Στην Ελλάδα αν πρέπει να υπάρξει κριτική, είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. Διότι δεν ξέρω αν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας ότι κυκλοφορούν εφημερίδες οι οποίες γράφουν για το αν είναι ομοφυλόφιλη ή όχι μία υπουργός».

«Ξέρετε γιατί μας εγκαλεί αυτό το ψήφισμα, το ωραίο, αυτό το ψήφισμα, το αντικειμενικό από αυτές τις καταπληκτικές ομάδες, Πώς είναι δυνατόν να είναι εχθροί μας; Ξέρετε γιατί εγκαλεί; Γιατί λέει, ασκούνται αγωγές από κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά δημοσιογράφων. Και ρωτάω εγώ: ξέρετε, καμία χώρα στην οποία δεν έχουν οι πολίτες ή οποιοιδήποτε πολίτες δικαίωμα δικαστικής προστασίας, αν θεωρούν ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή τους;».

Αναφορικά για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κύριος Βορίδης τόνισε χαρακτηριστικά πως «θα απέχω από την διαδικασία, μίλησα θεσμικά εκεί που έπρεπε».