ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για αντιπολίτευση: «Το μόνο που θέλουν είναι να βάλουν κάποιον φυλακή»

Μητσοτάκης για αντιπολίτευση: «Το μόνο που θέλουν είναι να βάλουν κάποιον φυλακή»

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε από τα Καλάβρυτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζοντας ταυτόχρονα το διακύβευμα των ευρωεκλογών

Βέλη εναντίον της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην περιοδεία του στα Καλάβρυτα.

«Μέριμνά μας είναι να εργαζόμαστε σκληρά να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας και να αποκρούουμε όλες τις επιθέσεις τοξικότητας και χυδαιότητας των πολιτικών μας αντιπάλων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσπαθώντας να πει ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στην ακραία πόλωση που μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε… εθνικές κάλπες.

«Επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, μόνο στην πόλωση, στην εργαλειοποίηση μιας εθνικής τραγωδίας. Και θα σας πω γιατί το κάνουν. Γιατί πολύ απλά δεν έχουν να σας πουν τίποτα για όλα αυτά που εγώ σας μίλησα σήμερα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Καλάβρυτα.

«Δεν έχουν να πουν τίποτα για το πως οραματίζονται την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που σήμερα αναπτύσσεται με ρυθμό 2,5%, πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης, προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ρίχνει την ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχουν να πουν τίποτα για το πως οραματίζονται την παιδεία, την υγεία, την οποία πρέπει να αναβαθμίσουμε. Δεν έχουν να σας πουν τίποτα για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, για τη φύλαξη των συνόρων, για την προστασία της πατρίδας μας από όλες τις διεθνείς απειλές», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν μία πειστική εναλλακτική πρόταση και επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης.

«Μου κάνει εντύπωση. Τα ίδια έλεγα και πριν τις εκλογές του 2023. Και κάποιοι δεν έμαθαν φαίνεται από το αποτέλεσμα, διότι επιβράβευσαν την παράταξη που είπε όχι στην τοξικότητα και ναι στα έργα και τιμώρησαν αυτούς οι οποίοι επέμεναν σε αυτή τη λογική», είπε ο πρωθυπουργός.

«Αυτά είναι τα ζητούμενα αυτών των εκλογών. Όχι πως θα στείλουμε κάποιον φυλακή ντε και καλά. Να πάει κάποιος φυλακή ή να πέσει ο Μητσοτάκης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Έστειλε μάλιστα και μήνυμα δίνοντας το δίλημμα των εκλογών: «Στείλτε τους λοιπόν μια απάντηση και εδώ πέρα στα Καλάβρυτα και εδώ πέρα στην Αχαΐα, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη σας στη μεγάλη μας παράταξη, στη ΝΔ. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνετε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Σας διαβεβαιώνω», συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους πολίτες, «ότι το ίδιο ακριβώς θα γίνει και στις ευρωεκλογές και σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές που έρχονται, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, όπως επέλεξε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουνίου του 2023».

«Και βέβαια», συμπλήρωσε, «στις ευρωεκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε για εθνικούς βουλευτές, αλλά ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές και ψηφίζουμε τελικά για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη, γιατί ότι όλοι πρέπει να αναλογιστούμε, ποια είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη που κάνει τώρα την Ελλάδα Ευρώπη. Και αυτή είναι η παράταξη της ΝΔ».