Ινστιτούτο Τσίπρα: Πλήθος κόσμου - Τα «πηγαδάκια» και το βροντερό «παρών» Χρηστίδη

Πλήθος κόσμου από τον χώρο της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, ξένοι διπλωμάτες, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και διεθνείς προσωπικότητες, δίνουν το παρών στην πρώτη εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα, στο διεθνές Συνέδριο για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ινστιτούτο Τσίπρα: Πλήθος κόσμου - Τα «πηγαδάκια» και το βροντερό «παρών» Χρηστίδη
EUROKINISSI
2'

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε νωρίς στο Ωδείο Αθηνών. Υποδέχθηκε δύο από τους υψηλούς προσκεκλημένους του, τον πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ και τον πρώην ειδικό διαπραγματευτή του ΟΗΕ για το λεγόμενο «Μακεδονικό», Μάθιους Νίμιτς, που είναι και το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης. Μάλιστα, οι τρεις τους κάθισαν για αρκετή ώρα στο καφέ του χώρου που φιλοξενεί το μεγάλο αυτό γεγονός και συζήτησαν μεταξύ τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο Συνέδριο παραβρίσκονται πολλές διπλωματικές αντιπροσωπίες, ηγέτες κομμάτων της προοδευτικής παράταξης από ολόκληρη την Ευρώπη, δεκάδες βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς (Νίκος Μπίστης, Κώστας Πουλάκης), αλλά και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Με δεδομένο ότι η εκδήλωση θεωρείται η πρώτη μεγάλη συνεύρεση στελεχών της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, μετά το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα για ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, το ενδιαφέρον στρέφεται στα πρόσωπα που θα δώσουν το παρών στο Συνέδριο.

Μέχρι στιγμής, στο Ωδείο Αθηνών βρίσκονται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης και η πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Κατερίνα Μπατζελή. Με δεδομένη την αναταραχή στη Χαριλάου Τρικούπη και το αίτημα πολλών πρωτοκλασάτων στελεχών για εκλογή αρχηγού από τη βάση, η παρουσία του Παύλου Χρηστίδη έχει βαρύνουσα σημασία.

Μπορεί να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το αν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς δείχνει πως ο νεαρός βουλευτής έχει στραμμένο το βλέμμα του σε ολόκληρη την παράταξη. Ωστόσο, το ενδιαφέρον στρέφεται στα πρόσωπα που θα έρθουν οι Γιώργος Παπανδρέου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης και πλήρως στελεχών από όλα τα κόμματα του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Τρίτης, θα χρησιμοποιηθεί ως ένα ιδεολογικό μανιφέστο για το κοντινό μέλλον, σε περίπτωση που τα σχέδια για την αναδιοργάνωση της ευρύτερης Σοσιαλδημοκρατίας και της Ανανεωτικής Αριστεράς, περάσουν από τη θεωρία, στην πράξη.

Δείτε LIVE τις εργασίες του συνεδρίου:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή