Τα άσφαιρα βέλη Πολάκη σε Τσίπρα, τα ερωτήματα και η κοντή μνήμη του αψύ Κρητικού

Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό μέσω ανάρτησής του στο Facebook, με αφορμή τη σύσταση του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα

Τα άσφαιρα βέλη Πολάκη σε Τσίπρα, τα ερωτήματα και η κοντή μνήμη του αψύ Κρητικού
3'

Ο Παύλος Πολάκης αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως δεν διστάζει να «χτυπήσει» ακόμα και αυτόν που τον έχει ευεργετήσει. Και δεν μιλάμε για οποιονδήποτε αλλά για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ο αψύς κρητικός πολλές φορές τον είχε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση με όσα έγραφε και έλεγε. Και δεν είναι λίγοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως ο Τσίπρας τον πλήρωσε τον Πολάκη και ήταν από τους βασικούς υπεύθυνους για την ήττα στις τελευταίες εθνικής εκλογές.

Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό μέσω ανάρτησής του στο Facebook, με αφορμή τη σύσταση του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα. «Όχι άλλα ινστιτούτα και στρογγυλά τραπέζια προβληματισμού και "βιώσιμης ανάπτυξης"!

  • Πολιτική γραμμή συγκεκριμένης σύγκρουσης με τα καρτέλ ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων και τραπεζών υπέρ των λαϊκών συμφερόντων χρειαζόμαστε!
  • Πολιτική γραμμή αναδιανομής από την ελίτ και την ολιγαρχία προς όφελος της μισθωτής εργασίας, της αγροτικής παραγωγής και των μικρομεσαίων χρειαζόμαστε!
  • Για ισχυρό κοινωνικό κράτος, για αποκατάσταση της αξίας της εργασίας και των συντάξεων, για αξιοπρεπές μέλλον για τη νέα γενιά που πρέπει να σταματήσει να φεύγει από τη χώρα και να γυρίσουν όσοι έφυγαν!! ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ και όχι να κρατήσουμε απλά τη "φλόγα αναμμένη" δίπλα στα εικονίσματα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης και προσθέτει:

«Καμία βιώσιμη ανάπτυξη δεν θα έρθει με αγορασμένα ΜΜΕ, με ελεγχόμενη και διεφθαρμένη τη Δικαιοσύνη και ένα επιτελικό κράτος που κυριαρχούν μαφίες που μοιράζουν απευθείας αναθέσεις! Αυτά πρέπει να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ παίρνοντας την κυβέρνηση με ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΗ και εκφράζοντας την κοινωνικοπολιτική συμμαχία της αριστερής προοδευτικής παράταξης ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!!

Σε αυτήν την προοπτική κάποιοι που αποχώρησαν κρατώντας τις έδρες γιατί δεν τους άρεσε η νέα ηγεσία δεν νομίζω πως έχουν να προσφέρουν κάτι (τους το έδειξε άλλωστε ο λαός πρόσφατα) ούτε βέβαια κάποιοι Σχοινάδες και Ρουσόπουλοι ή και κάποιοι όπως ο Χουλιαράκης που αναζήτησε τη ζεστή αγκαλιά του αρχιτραπεζίτη Στουρνάρα. Αυτά από μένα …κατ αρχήν!

ΥΓ: Και είμαι από αυτούς που τη συμφωνία των Πρεσπών την στήριξαν όσο ελάχιστοι από το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μην κολλάμε δίπλα στην αποτίμηση και προβολή της συμφωνίας από τους αρχιτέκτονες της που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, τα φληναφλήματα περί "βιώσιμης ανάπτυξης" με ομιλητές και συμμετέχοντες σαν αυτούς που προανέφερα για να υπηρετηθούν σενάρια ελεγχομένων "συγκλίσεων», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Διαβάζοντας την παραπάνω ανάρτηση, γεννιούνται διάφορα ερωτήματα. Γιατί ο Πολάκης ρίχνει τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα; Τι τον ενόχλησε το Ινστιτούτο και η εκδήλωση που διοργανώνει, στην οποία μετέχουν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες; Γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο timing για να επιτεθεί στο πρώην πρωθυπουργό; Μήπως υποκρύπτεται και κάτι άλλο πίσω από το άδειασμα στον Αλέξη Τσίπρα; Μόνος του αποφάσισε να κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση ή μήπως συμβουλεύτηκε και κάποιους άλλους; Σίγουρα το πλήρωμα του χρόνου θα καταδείξει τις πραγματικές προθέσεις του Πολάκη, που ξεχνά πολύ εύκολα απ’ ό,τι φαίνεται.

Ήταν Φεβρουάριος του 2023, όταν ο βουλευτής Χανίων, σε ανάρτησή του καθύβριζε δημοσιογράφους, δικαστικούς και θεσμικούς φορείς, κάτι που οδήγησε στην αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Εν συνεχεία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης έστειλε επιστολή προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ παραδεχόμενος τα λάθη του. Μετά από ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Πολάκης επέστρεψε στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ούτε γάτα ούτε ζημιά δηλαδή… Όμως ο Πολάκης φαίνεται πως ξεχνά γρήγορα. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή