ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Α.Σαμαρά-Τρόικας για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

Συνάντηση Α.Σαμαρά-Τρόικας για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί σήμερα το επιτελείο της τρόικας.

Οι εταίροι θα βρεθούν στο πρωθυπουργικό γραφείο στις 11 με πολλές εκκρεμότητες να πρέπει να «κλείσουν» σήμερα.

Πρώτη προτεραιότητα να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των ισοδύναμων μέτρων ύψους 11.5 δις ευρώ, ο οποίος και φαίνεται να αποτελεί σημείο αντιδικίας μεταξύ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η λίστα των νέων μέτρων που εδώ και ένα μήνα δεν λέει να «κλείσει» πρέπει να αποφασιστεί σήμερα καθώς όπως ανακοινώθηκε τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν από φέτος και όχι από το 2013, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, χθες εμφανίστηκε πιο χαλαρός από ποτέ και για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο πέρυσι (όταν διατάχθηκε η απαγόρευση δηλώσεων στους Τροϊκανούς μετά την δήλωση-σοκ του Σερβάς Ντε Ρούζ για πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ως το 2015), έκανε μια μικρή κουβέντα με τους δημοσιογράφους.

Η κυβέρνηση θέλοντας να δείξει τις προθέσεις της εξήγγειλε χθες νομοσχέδιο που ανήρτησε προς διαβούλευση ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σύμφωνα με το οποίο μειώνονται κατά 935 ευρώ οι μισθοί των υπουργών που είναι όμως και βουλευτές.

Διαβάστε επίσης:

Δεσμεύτηκε στον Μπαρόζο για διαρθρωτικές αλλαγές ο Πρωθυπουργός