ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επισκέπτης καθηγητής στο Χάρβαρντ ο Γ. Παπανδρέου

Επισκέπτης καθηγητής στο Χάρβαρντ ο Γ. Παπανδρέου

Τις βαλίτσες του για τις ΗΠΑ ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και συγκεκριμένα στο John F. Kennedy School of Government.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, ο κ. Παπανδρέου θα διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής για το φθινοπωρινό εξάμηνο και θα ασχοληθεί με ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, όπως η οικονομική κρίση, τόσο η ελληνική, όσο και η ευρωπαϊκή. Ο πρώην πρωθυπουργός θα αναλύσει και τις επιπτώσεις της κρίσης, τις αδυναμίες και τις θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συναντήσεις με ομάδες μαθητών, θα ηγηθεί γκρουπ συζητήσεων για θέματα της επικαιρότητας και ειδικότερα της πολιτικής ζωής. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση θα διδάξει «δημόσια πολιτική» στους φοιτητές του Harvard.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το διάστημα που θα παραμείνει στις ΗΠΑ ο Γιώργος Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση της Αχαΐας στην Βουλή, καθώς είναι ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος στον νομό.