ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα καχυποψίας η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων

Σε κλίμα καχυποψίας η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων

Την Κυριακή θα συναντηθεί ο Α. Σαμαράς με τους Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη – «Πόλεμος» διαρροών μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σε κλίμα καχυποψίας θα γίνει η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τους κ.κ. Ε. Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, την Κυριακή το απόγευμα.

Τα σύννεφα στις σχέσεις του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο παραμένουν, ενώ τη Δευτέρα, οι συνεχείς διαρροές της Ιπποκράτους δημιούργησαν εκρηκτικό κλίμα. Άλλωστε, ο κ. Βενιζέλος άσκησε μέσω του Real Fm οξεία κριτική στον κ. Σαμαρά εμμένοντας στην πραγματοποίηση της σύσκεψης πριν τη συνάντηση με την τρόικα και υπενθυμίζοντας με νόημα ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική και όχι μονοκομματική.

Το κλίμα εκτονώθηκε μετά από πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς ο κ. Δημήτρης Σταμάτης επικοινώνησε με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, ζητώντας συνάντηση την Κυριακή το απόγευμα.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να μην απαντήσουν στις διαρροές της Ιπποκράτους.

Τα «αγκάθια» της σύσκεψης

Κι ενώ ο κ. Σαμαράς ήθελε να γίνει η συνάντηση μετά τις συναντήσεις του τόσο με τον κ. Ρομπάι όσο και με τον κ. Ντράγκι την Τρίτη, εν τέλει θα δει τους κυβερνητικούς εταίρους λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του κ. Γ. Στουρνάρα με την τρόικα.

Την ίδια ώρα, το πακέτο μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν αποτελεί ναρκοπέδιο. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας θεωρούν ότι οι περικοπές είναι αναπόφευκτες, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για καθυστέρηση στο αίτημα της επιμήκυνσης και ο κ. Κουβέλης προτάσσει ισοδύναμα μέτρα 4 δισ. ευρώ.